Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novoletna poslanica predsednika Boruta Pahorja: »Srečno, Slovenija!«

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 31. 12. 2021 / 07:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2021 / 07:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Novoletna poslanica predsednika Boruta Pahorja: »Srečno, Slovenija!«
Predsednik republike Borut Pahor ob blagoslovu orgel v koprski stolnici. FOTO: Tatjana Splichal

Novoletna poslanica predsednika Boruta Pahorja: »Srečno, Slovenija!«

Predsednik republike Borut Pahor je v letošnji novoletni poslanici spomnil, da občudujemo slovenske športnike, njihove dosežke in njihovo zmagovalno miselnost, ki jo kdaj pogrešamo pri nas samih.

Ob tem je pozval: »Zdaj jo mogoče malček pogrešamo v soočenju s covidom. Zato si moramo pomagati, se spodbujati, vztrajati in skupaj zmagati.« Predsednik republike je poslanico sicer začel z besedami, ki mu jih je kolesar Tadej Pogačar zapisal v novoletnem voščilu: »Nikoli ne odnehaj in nikoli se ne predaj.« Te navdihujoče besede po Pahorjevih besedah dobesedno nagovarjajo vse nas, poroča STA.

Naj gre za šport, šolo, posel ali politiko, tekma je tekma in za vsako stvar se je treba boriti.

Pogačar v voščilu poudarja pomen vztrajnosti pri doseganju ciljev, v poslanici pojasnjuje predsednik Pahor. »Naj gre za šport, šolo, posel ali politiko, tekma je tekma in za vsako stvar se je treba boriti. Če nas pri tem vodi jasen cilj in višji namen, je mnogo lažje. Želim nam, da bi to zmogli tudi kot narod, saj te vrednote še zlasti potrebujemo v teh nenavadnih časih,« je v voščilu predsedniku zapisal Tadej Pogačar.

Po Pahorjevih besedah ne pride v poštev nobeno malodušje. »Ciljna ravnina je sicer daljša, kot smo mislili. Toda zadoščenje, da jo bomo končno zmagovito prečkali skupaj, bo neskončno,« je prepričan predsednik republike. »V upanju, da se to zgodi čim prej, nam želim odločnost, strpnost in pogum,« je sklenil in vsem skupaj zaželel: »Srečno, Slovenija!«

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh