Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

O ribah bi kakšno rekla

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 30. 10. 2023 / 17:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2023 / 17:17
O ribah bi kakšno rekla
FOTO: Krištof Koman

O ribah bi kakšno rekla

Premalo pojemo rib, kar je škoda. Menda mnogim smrdijo, jih motijo kosti, plavuti, jih ne znajo očistiti, kaj šele oluskati in predvsem okusno pripraviti.

V ribarnici nam ribe očistijo mimogrede in z veseljem, zato je en izgovor iz trte zvit. Proti kostem izberemo ribji file, kjer praviloma res ni niti ene kosti, medtem ko smrad, bolje rečeno vonj po ribah, premagamo, če ostanke rib, embalažo in kar je še od rib, čim hitreje odstranimo iz kuhinje in odnesemo v smeti, vsekakor pa tudi takoj pomijemo krožnike, ponev, pekač in prezračimo kuhinjo. Tudi kapljica eteričnega olja limone v izparilniku pomaga, ali vsaj pokapljamo kapljico, dve soka limone na krožnik in pustimo, da počasi izhlapi v zrak.

Modre ribe shranjujejo zdravju koristne omega 3 maščobne kisline v mišičevju, medtem ko bele ribe pretežno v jetrih, teh pa ne pojemo. Zatorej bi bilo smiselno pojesti več sardel in skuš kot orade in brancina ali osliča, vendar svetujem, da se s tem ne obremenjujete preveč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh