Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofa Matjaž in Saje v Rimu

Za vas piše:
M. M.
Objava: 15. 09. 2022 / 10:29
Oznake: Škof, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2022 / 10:48
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škofa Matjaž in Saje v Rimu
Seminarja se udeležuje 170 škofov z vsega sveta. FOTO: Andrej Saje

Škofa Matjaž in Saje v Rimu

Med 12. in 19. septembrom v Rimu poteka redno letno usposabljanje za nove škofe, ki ga organizira Dikasterij za škofe. Udeležujeta se ga tudi celjski škof Maksimilijan Matjaž in novomeški škof Andrej Saje. Tema seminarja je Škofovska služba in oznanjanje evangelija v spreminjajoči se dobi in v času po pandemiji.

»V prvih dneh so največ pozornosti namenili razmislekom o sinodalni poti Cerkve, ki jo je začrtal papež Frančišek in se seznanili z različnimi izzivi v posameznih krajevnih cerkvah,« so zapisali na spletni strani celjske škofije: »Kaže se potreba po izobraževanju in formaciji za sinodalno vodstvo, za krizno upravljanje, s posebnim poudarkom na zlorabah.«

FOTO: FB Bishop Larry J. Kulick

V sredo je predaval češki duhovnik prof. Tomáš Halik in predstavil 33 tez o Cerkvi v času dobe sprememb ter pomembno vlogo pri duhovni skrbi za vsakega človeka.

Goriški nadškof Carlo Roberto Redaelli je predstavil svoje bogate kanonične izkušnje pri upravljanju škofije, sestra dr. Nataša Govekar, direktorica teološkega oddelka Dikasterija za komunikacijo pri Svetem sedežu, pa življenje v svetu medijev zunaj tehnokratske paradigme.

FOTO: FB Synod.va

Seminarja se udeležuje 170 škofov z vsega sveta, ki so bili posvečeni v zadnjem letu, poteka pa v Ateneo Regina Apostolorum v bližini Vatikana. V ponedeljek bo udeležence sprejel tudi papež Frančišek, so še sporočili s celjske škofije.

Nalaganje
Nazaj na vrh