Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob nogometu namesto piva ... kuhanček

Za vas piše:
Tomaž Kavčič
Objava: 30. 11. 2022 / 10:06
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.11.2022 / 10:55
Ob nogometu namesto piva ... kuhanček
Nogomet ponoči. FOTO: Unsplash

Ob nogometu namesto piva ... kuhanček

Topla peč, čaj, adventni venček in ... svetovno prvenstvo v nogometu. Kako, prosim? Nekaj ne gre skupaj. Svetovno prvenstvo v adventnem času? Kot kaže, so spremembe edina stalnica v naših življenjih. Prvič se bomo torej tudi mi »severnjaki« počutili kot prebivalci južne poloble, ki so do sedaj vsako svetovno prvenstvo spremljali v zimskem času.

Namesto piva bomo ob gledanju nogometa pili čaj ali kuhano vino. Če pogledamo z druge strani, je tako mogoče še boljše. Dnevni so kratki in megleni, mi pa nimamo veliko idej, kaj bi sami s sabo. Od 20. novembra do 18. decembra se nam tako ponuja priložnost, da jih zapolnimo z zmernim navijaškim duhom.

To prvenstvo že dolgo buri duhove, ne le zaradi termina, temveč tudi zaradi številnih nepravilnosti, korupcije in teptanja človekovih pravic. Marsikaj je vredno obsodbe, po drugi strani pa je treba tudi spoštovati kulturo države gostiteljice. Ali se je nogometni svet iz tega kaj naučil, bo pokazal čas. Nogometaši bodo v Katarju morali pogledati mimo političnih zdrah in se osredotočiti na boj za slavni zlati pokal.

Vsi nogometni navdušenci bomo uživali. Morda manj na prostem kot bi poleti, a zagotovo nič manj zagreto. Vsem tistim, ki pa vas nogomet ne navdušuje, izrekam sožalje. V naslednjem mesecu se namreč ne boste mogli izogniti nogometnemu vrvežu iz Katarja. Na t...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh