Zapri
Iskanje

Obhajali god celjskega škofa

Za vas piše:
M. M.
Objava: 14. 10. 2021 / 09:04
Oznake: God, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2021 / 09:10
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Obhajali god celjskega škofa

Obhajali god celjskega škofa
Mašo je daroval celjski škof Maksimilijan ob somaševanju apostolskega nuncija v Sloveniji. FOTO: Spletna stran Škofije Celje
Sv. Maksimilijan Celjski je sozavetnik celjske škofije, obenem pa je godovni zavetnik celjskega škofa Maksimilijana Matjaža.

Zato je bil torek, 12. oktober, ko goduje sv. Maksimilijan, prazničen dan za škofa, njegove sodelavce in prijatelje ter celotno škofijo.

Gledanje Boga s čistimi očali

Tradicionalno je na ta dan sveta maša v cerkvici sv. Maksimilijana v Celju, v bližini domnevnega kraja svetnikove mučeniške smrti. Apostolski nuncij v Sloveniji Jean-Marie Speich je zbrane duhovnike in vernike nagovoril v homiliji. »Osvetlil je teološko krepost čistosti, ki danes ni prav moderen izraz, ima pa globok duhovni pomen, saj opisuje človekovo prizadevanje, da bi videl Boga in ga pri tem ne bi ovirala »zamazana očala«, ampak bi bil pred Bogom čim bolj transparenten in gledanje čimbolj neposredno«, so zapisali na spletni strani celjske škofije.

Med spoznavanjem in odkrivanjem celjske zgodovine. FOTO: Spletna stran Škofije Celje

Ogled muzeja

Celjski škof je po sveti maši goste povabil k ogledu Pokrajinskega muzeja Celje, kjer jih je sprejel direktor Stane Rozman in jih vodil po izredno bogatih in odlično predstavljenih zbirkah o antični Celei in obdobju celjskih grofov.Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh