Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oče bolnih in ubogih

Za vas piše:
Roman Starc
Objava: 11. 10. 2023 / 13:34
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2023 / 23:05
Oče bolnih in ubogih
Alojzij Marija Monti. FOTO: Splet

Oče bolnih in ubogih

Blaženi Alojzij Marija Monti, redovnik, redovni ustanovitelj »Več ur sem preživel pred Jezusom v Najsvetejšem zakramentu, a vse te ure so bile brez kapljice nebeške rose; moje srce je ostalo suho, hladno, neobčutljivo. Bil sem že tik pred tem, da bi vse opustil, ko sem se znašel v svoji sobi in zaslišal jasen in razločen notranji glas, ki mi je govoril: 'Luigi, pojdi v cerkev in svoje stiske ponovno izpostavi Jezusu v Najsvetejšem zakramentu.' Poslušam navdih in mu hitim slediti. Pokleknem in kmalu – čudo! – vidim dva lika v človeški podobi. Spoznam ju. To sta bila Jezus in njegova blažena Mati, ki sta pristopila k meni in mi z močnim glasom rekla: 'Ludvik, še veliko boš moral trpeti; čakajo te še večji in bolj raznoliki boji. Ostani močan; iz vsega boš izšel kot zmagovalec; najina mogočna pomoč te ne bo nikoli zapustila. Nadaljuj pot, ki si jo začel.' Tako sta rekla in izginila.«

Rojstvo: 24. julija 1825 v italijanskem mestu Bovisio-Masciago, severno od Milana.

Smrt: 1. oktobra 1900 mestu Saronno v pokrajini Varese v Lombardiji v Italiji.

Družina: Bil je osmi od enajstih otrok očeta Angela in matere Terezije. Njegov oče je umrl, ko mu je bilo dvanajst let, zato je, da bi preživljal družino, začel izdelovati in prodajati različne predmete iz lesa.

Obrtnik: Kot goreč mladenič je v svoji delavnici zbiral številne obrtniške in kmečke vrstnike ter z njimi ustanovil molitveno skupino, ki si je privzela ime »Družba Srca Jezusovega«, prebivalci Bovisia pa so jih imenovali »Družba bratov«.

Zaobljube: 8. decembra 1846 je naredil zasebne zaobljube čistosti in poslušnosti ter svoje življenje posvetil Bogu.

Duhovni voditelj: Duhovnik Alojzij Dossi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh