Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Marjeta Bec: Seminarji so odgovor na potrebe zakoncev

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 12. 10. 2022 / 08:58
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2022 / 06:45
Marjeta Bec: Seminarji so odgovor na potrebe zakoncev
Marjeta Bec. FOTO: Matjaž Maleič

Marjeta Bec: Seminarji so odgovor na potrebe zakoncev

Marjeta Bec, ki je tudi občasna sodelavka Naše družine, že dalj časa aktivno sodeluje v društvu Družina in Življenje. Pred kratkim je v DiŽ postala odgovorna za pripravo novih seminarjev, skrbi pa tudi za usposabljanje govorniških in pričevalskih parov.

Društvo Družina in Življenje (DiŽ) se je že dodobra zasidralo v slovenski katoliški sceni. Dejavni so predvsem na področju zakoncev. Verjetno so najbolj znani po zakonskih skupinah, teh je po vsej Sloveniji kar 260. Takoj na drugem mestu po prepoznavnosti njihovih programov pa so gotovo seminarji za zakonske pare. Z njimi želijo zakonce spodbujati in podpirati pri graditvi medsebojnega odnosa in odnosa z Bogom. Odlično jih pozna naša občasna sodelavka Marjeta Bec, ki je pred kratkim prevzela skrb za DiŽ-eve seminarje.

V DiŽ pripravljate nove seminarje. Zakaj? Ste ugotovili, da dosedanja ponudba ni bila dovolj pestra, ali se le odzivate na spremembe v času?

V Družini in Življenju smo v letu 2020 praznovali 20 let delovanja. Ob tem jubileju sta naša ustanovitelja Dani in Vilma Siter predala vodenje skupnosti Benjaminu Siterju, ki je v zadnjih dveh letih okrepil ožjo ekipo z novimi sodelavci. Hkrati pa se dogajajo številne spremembe tudi v svetu in nanje smo skuša...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh