Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čas za odnos

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 12. 10. 2022 / 08:53
Oznake: Odnosi, Mnenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2022 / 09:07
Čas za odnos
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Čas za odnos

Povprečen posameznik vsak dan na internetu »zapravi« že skoraj sedem ur. Od tega največ, in sicer dve uri in pol, samo na družbenih omrežjih. Tretjino dneva, mnogi celo manj, posvetimo spanju. Tretjino dneva namenimo službi. Povprečen Slovenec uro in 15 minut preživi na poti. Za nakupovanje (živil) povprečen posameznik potrebuje eno uro tedensko.

Ob tovrstnih podatkih bi bilo zanimivo videti tudi, koliko časa povprečen posameznik posveti (pristnim) odnosom. Prijateljem, otrokom, zakoncu, Bogu. Koliko časa si vzamem za molitev? Za igro z otrokom, brez kakršnihkoli motečih dejavnikov? Za klepet s prijateljem – v živo, ne po telefonu? Za pogled, objem in pristen pogovor z zakoncem?

Ali kdaj pomislite, kdaj sta si nazadnje vzela čas samo zase? Za zmenek, za umirjeno večerjo, sprehod v dvoje ali celo za vikend odmik? Eno takih priložnosti ponujajo DiŽ-evi seminarji za zakonce, o katerih pišemo v tokratni Naši družini. Kako se spominja svoje prve udeležbe na takem seminarju, nam je zaupala naša sogovornica, ki pravi, da je težko pustila v varstvu tri majhne otroke, a je bilo vredno – z možem sta ozavestila, da sta drug drugemu pomembna in dragocena.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh