Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odselil se je. Sedaj bi se vrnil.

Za vas piše:
Drago in Sara Jerebic
Objava: 23. 05. 2022 / 11:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.05.2022 / 12:00
Odselil se je. Sedaj bi se vrnil.
Drago in Sara Jerebic, zakonska in družinska terapevta. FOTO: Tatjana Splichal

Odselil se je. Sedaj bi se vrnil.

Mož me je mesec dni nazaj zapustil, sedaj pa bi se spet rad vrnil. Razlog za odhod ni bila neka huda stvar, kot je prevara, zasvojenost in podobno, temveč naj bi bilo moje vedenje zanj nesprejemljivo. A sedaj pa je naenkrat sprejemljivo? Ne razumem njegovih preobratov. Mi pa zaradi sina ni vseeno, ker ga ima zelo rad. (bralka)

Verjetno je njegova prevladujoča reakcija na težavo UMIK, tako čustveni kakor tudi fizični, kar pomeni selitev. Morda se noče kregati, zato pa se umakne, ko mu postane neznosno. To ni opravičevanje njegovega vedenja, temveč poskus razlage.

Ko so sami, ko ni več pritiska, taki ljudje ponavadi laže in bolj objektivno premišljujejo o tem, kar se je zgodilo. Tudi o lastni odgovornosti za nastalo situacijo, ne samo o krivdi sozakonca. To laže storijo osebe, ki so v preteklosti že prakticirale kakšno premišljevalno obliko molitve, meditacije, samokritične refleksije.

Določenim posameznikom se dogaja, kot da bi izgubili lastno avtonomnost, ko vstopijo v odnos. Počutijo se, kot da bi se stopili z drugim partnerjem. Zaradi tega teže trezno in objektivno razmišljajo in se odločajo. Edino, kar premorejo, je, da se umaknejo v tišino in se celo odselijo, ker se jim zdi, da je partner do njih pregrob oz. se neustrezno vede. Nekateri celo pravijo, da so se počutili, kot da bi ž...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh