Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oglasi za krščanstvo

Za vas piše:
Emanuela Žerdin
Objava: 12. 10. 2022 / 06:38
Oznake: Krščanstvo, Vera
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 16.10.2022 / 07:23
Oglasi za krščanstvo
Emanuela Žerdin. FOTO: Tatjana Splichal

Oglasi za krščanstvo

Pred leti sem v Avstriji prvič videla velike jumbo plakate z likom mladega duhovnika, ki je na zanimiv način prepričeval ljudi, da je tudi duhovniški poklic nekaj, kar nas lahko osreči.

Dobro poznamo veliko moč oglaševanja na vseh področjih. Letos, ko je pri nas supervolilno leto, smo priča poplavi plakatov z obrazi kandidatov za politične funkcije. Razen tega morajo kandidati oglaševati sami sebe, a ker so vsi samo ljudje, tudi trepetajo, da novinarji ne bi odkrili kakšnih njihovih starih ali novih grehov, ki bi zatemnili to podobo.

Kristjani postajamo manjšina sredi današnje družbe, a kandidate za duhovne poklice lahko preštejemo na prste, zato se kot kristjanka sprašujem: Ali bi bilo potrebno, da tudi mi za delo evangelizacije posegli po oglaševalskem pristopu? Ali naj tudi mi med tisoč reklam na naših medijih stisnemo še kakšen oglas za krščanstvo, za duhovne poklice?

Kristjani postajamo manjšina sredi današnje družbe.

In kaj je najboljša reklama za krščanstvo, za evangelij, za Kristusa? So to množični shodi ob krščanskih praznikih? Ali je to Stična mladih, ki ji je najboljšo reklamo v medij...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh