Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Okrevanje po nesreči

Za vas piše:
Ana Pavec
Objava: 29. 08. 2023 / 10:01
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2023 / 10:55
Okrevanje po nesreči
Ana Pavec. FOTO: Osebni arhiv

Okrevanje po nesreči

Sedanjo stisko ljudi, prizadetih v poplavah, lahko primerjamo z Jobom, ki je naenkrat izgubil vse – svoje otroke, imetje, zdravje. Satan je bil prepričan, da bo Job spričo stiske prekolnil Boga, a se to ni zgodilo.

Čeprav je ohranil občutek za sveto in zavedanje, da je vse, kar je imel, Božji dar, je Jobova knjiga v Svetem pismu neverjetno pričevanje o tem, kako velik je človeški obup v stiski, kako globoko poseže v človeka zunanja preizkušnja, kako takrat pod vprašaj postavi vse svoje bivanje.

Prijatelji, ki so ga videli v bolečini, so pretrgali svoja oblačila, se usedli poleg njega in mu sedem dni in noči niso rekli besede. Kaj lahko človek reče, ko vidi drugega tako zelo trpeti? Včasih je bližina res vse, kar lahko ponudimo. Šele ko je Job začel sam odpirati svoje občutke, so se vključili v pogovor z njim.

V svojem življenju smo bili priča različnim zgledom, kako se pobrati po stiskah in težavah, ki tako ali drugače doletijo človeka. Bojim se, da smo v sebi nakopičili več podob tega, kako se ljudje niso znali spopasti s stisko in so jo zadušili, otopili, zbežali pred njo. V nas so se oblikovali različni instinkti, kako se odzvati v takšnih okoliščinah.

Zdi se m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh