Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Okrogel jubilej župnijskega upravitelja Sebastijana Valentana

Za vas piše:
V. B.
Objava: 19. 03. 2023 / 19:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2023 / 19:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Okrogel jubilej župnijskega upravitelja Sebastijana Valentana
FOTO: Župnija Sv. Peter v Malečniku

Okrogel jubilej župnijskega upravitelja Sebastijana Valentana

V nedeljo, 19. marca, na god sv. Jožefa, smo verniki v župniji Sv. Petra v Malečniku pripravili praznovanje ob 40. življenjskem jubileju župnijskega upravitelja dr. Sebastijana Valentana.

Sveta maša je bila slovesna. Pri njej so prepevali člani glasbene zasedbe Cantare, z uvodi so sodelovali otroci in odrasli verniki, zahvalo pa je v imenu vseh prebrala Bernarda Kelbič. Jubilantu smo v cerkvi izročili šopek cvetja, nato pa praznovanje nadaljevali v župnišču, kjer so župnijske gospodinje pripravile pogostitev. Nazdravili smo z domačo kapljico, slavljenec pa je simbolično prvi zarezal v veliko torto s podobo župnijskega grba.

FOTO: Župnija Sv. Peter v Malečniku

Praznovanje je bila obenem hvaležnost dr. Valentanu za to, da predano vodi našo župnijo z vsem žarom in vsemi močmi. Je pastir, ki vidi in išče tudi izgubljene ovce. Ene prvih besed, ki jih je izrekel, ko je pred dvema letoma prevzel našo župnijo, so bile: »Delajmo in živimo v edinosti in slogi.« Ta njegov moto postaja vedno bolj tudi naš. Hvaležni smo mu, ker povezuje ljudi v župniji in kraju, je navzoč v družbenem življenju in ker »diha z nami«. S svojimi izbranimi duhovnimi nagovori skrbi za naše versko življenje. Jubilantu želimo vse dobro in da bi še dolgo deloval med nami.

Kupi v trgovini

Razprodano
CD-99 - Duhovnik, pastir in voditelj župnijskega občestva
Cerkveni dokumenti
4,53€
Nalaganje
Nazaj na vrh