Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Okrogla miza, posvečena mislecem slovenske države in državnosti [VIDEO]

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 09. 2021 / 13:59
Oznake: Dogodek
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2021 / 19:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Okrogla miza, posvečena mislecem slovenske države in državnosti [VIDEO]
O Francetu Dolinarju bo spregovoril pravnik in politolog dr. Andrej Fink. FOTO: Ivo Žajdela

Okrogla miza, posvečena mislecem slovenske države in državnosti [VIDEO]

Muzej novejše zgodovine Slovenije je v sredo, 15. septembra 2021, ob 18. uri v Viteški dvorani muzeja pripravil okroglo mizo, posvečeno Francetu Dolinarju, Cirilu Žebotu in drugim mislecem slovenske države in državnosti.

O Francetu Dolinarju je spregovoril pravnik in politolog dr. Andrej Fink, novi knjigi o Cirilu Žebotu pa je napovedal publicist in raziskovalec Udbovskih arhivov mag. Igor Omerza.

Marjetka Dolinar je javnosti izročila objavo korespondence Franceta Dolinarja in Rude Jurčeca, ki jo je objavilo Arhivsko društvo Slovenije.

Dogodek ste lahko v živo spremljali v neposrednem prenosu na Youtube kanalu Družina media, zdaj je v celoti dostopen na spodnji povezavi. 

V preddverju bo še do ponedeljka, 20. septembra, postavljena razstava »Sanje imajo to čudno lastnost, da se včasih uresničijo«, ki jo bo predstavila avtorica Helena Janežič.

»Zagotovo razstava ne našteje vseh, ki so se zavzemali za slovensko neodvisnost, nekatere pa je nujno treba izpostaviti. Poleg Lamberta Ehrlicha, Cirila Žebota in Franceta Dolinarja so v 'izseljenskem' delu predstavljeni še Ruda Jurčec (Argentina), Mirko Javornik (ZDA) in Franc Jeza (Italija), v 'slovenskem' delu pa Jože Pučnik in France Bučar je v pogovoru za Družino izpostavila avtorica razstave Helena Janežič.

Udeležba na dogodku je bila v  skladu s trenutno veljavnimi odloki možna zgolj ob izpolnjevanju pogojev PCT. Tudi sicer so vam na kanalu Družina media – TUKAJ dostopne zanimive vsebine. 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh