Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Opozorilo policije pred potjo na Brezje

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 08. 2021 / 07:21
Oznake: Cerkev, Praznik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.08.2021 / 07:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Opozorilo policije pred potjo na Brezje
Verniki na pot proti Brezjam odrinite dovolj zgodaj, pri sebi imejte dovolj tekočine, v vozilih ne puščajte ničesar vrednega. FOTO: Tatjana Splichal

Opozorilo policije pred potjo na Brezje

S Policijske uprave Kranj opozarjajo vernike, ki bodo danes, na praznik Marijinega vnebovzetja, odšli na Brezje, naj na pot odrinejo dovolj zgodaj.

Poleg običajnih zastojev ob koncu tedna na gorenjski avtocesti namreč policisti pričakujejo tudi gnečo na Brezjah, zelo verjeten je zastoj med Podtaborom in izvozom za Brezje v smeri Karavank. Obiskovalci za Brezje lahko uporabijo tudi izvoz Radovljica.

Seznam urnikov prazničnih svetih maš na veliki šmaren najdete TUKAJ.

Preverite razmere na cestah in poskrbite za tekočino

»Ker gre za enega prometno najbolj obremenjenih koncev tedna, naj obiskovalci Brezij in vozniki nasploh pred odhodom na pot preverijo razmere na cestah, s seboj pa naj imajo dovolj tekočine, če bodo ostali v zastojih,« svetujejo na PU Kranj.

V vozilih ne puščajte ničesar vrednega

In še: »Na javnih krajih naj skrbijo za svoje premoženje, v vozilih pa naj ne puščajo ničesar vrednega zaradi morebitnih tatvin.« Kot obljubljajo s Policijske uprave Kranj, bo na terenu večje število policistov, ki bodo skrbeli tako za promet kot tudi za javni red.

Ker gre za enega prometno najbolj obremenjenih koncev tedna, naj obiskovalci Brezij in vozniki nasploh pred odhodom na pot preverijo razmere na cestah, s seboj pa naj imajo dovolj tekočine, če bodo ostali v zastojih. (PU Kranj)

Slovesna sveta maša ob 10. uri

Na trgu pred baziliko in narodnim svetiščem Marije Pomagaj na Brezjah bo sicer slovesno sveto mašo s ponovno izročitvijo slovenskega naroda Božji materi Mariji ob 10. uri daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore, praznične maše na Brezjah pa bodo še ob 7. uri, 8.30, 11.30, 16. uri in 19. uri.

Kupi v trgovini

Zdrava, Marija!
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh