Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osvajati ozemlje

Za vas piše:
Vilma Siter
Objava: 12. 10. 2022 / 08:55
Oznake: Mnenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2022 / 09:24
Osvajati ozemlje
Vilma Siter, Družina in Življenje. FOTO: Tatjana Splichal

Osvajati ozemlje

V moji mladosti smo otroci v pesek ali na asfalt narisali polje in se igrali zemljo krast. Na to igro danes pomislim, ko opazujem družine, ki doživljajo razne stiske ob bolezni, nesreči, brezposelnosti, ločitvi ...

Še kot družinska zdravnica sem se večkrat spraševala, zakaj so nekatere družine bolj izpostavljene raznim boleznim in nesrečam kot druge. V pogovoru z ljudmi sem odkrivala, da so bile v mnogih primerih vzrok njihove napačne življenjske odločitve ali pa odločitve njihovih prednikov. Le-te so bile kot vstopna vrata za zlo, ki se je razbohotilo v njihovih življenjih. Čeprav so marsikaj storili iz nevednosti, je zlo vendarle vstopilo.

Ko greh (napačna odločitev) odpre vrata, zlo vstopi in zasede ozemlje. Kjer pa se pojavi svetost, se mora zlo umakniti! Enostavna enačba: ena prižgana sveča prežene temo. Po krstu kristjanom pripada pravica, da ozemlje, ki so ga naši predniki ali mi sami prepustili zlu, znova pridobimo. Menim, da se premalo zavedamo moči na križu prelite predragocene Jezusove krvi, s katero je on odplačal kazen za naše grehe in nas odkupil izpod oblasti teme. V moči njegove zmage imamo možnost ponovno zasesti ozemlje in ga pridobiti za Boga.

Kako? Tako,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh