Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pahor ob slovesu od pripadnikov SV: »Ste ponosni dediči vojske, ki je ubranila našo samostojnost«

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 21. 12. 2022 / 14:08
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.12.2022 / 14:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pahor ob slovesu od pripadnikov SV: »Ste ponosni dediči vojske, ki je ubranila našo samostojnost«
Borut Pahor zaključuje drugi petletni predsedniški mandat. FOTO: Nebojša Tejić/STA

Pahor ob slovesu od pripadnikov SV: »Ste ponosni dediči vojske, ki je ubranila našo samostojnost«

Slovenski predsednik in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor se je na dopoldanski slovesnosti v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki uradno poslovil od pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.

»Vi ste ponosni dediči vojske, ki je ubranila našo samostojnost in neodvisnost in imel sem to čast, da sem bil vaš vrhovni poveljnik,« je v govoru ob slovesu od pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske dejal odhajajoči predsednik Borut Pahor.

Prispevajo k ugledu naše države

Poudaril je, da je Slovenija del zahodnega sveta – politično, gospodarsko in tudi vojaško kot del zavezništva Nato – pripadnice in pripadniki Slovenske vojske pa s svojim delovanjem zelo pomembno prispevajo k ugledu naše države v tujini.

»V desetih letih sem obiskal skoraj vse misije. Vedno sem čutil posebno vznesenost, ker so mi najvišji častniki na misijah poročali o tem, kako zgledno, profesionalno, zavzeto, s srcem in človeško deluje Slovenska vojska, zaradi česar si v misijah poleg vsega spoštovanja pridobi še zaupanje ljudi,« je dejal predsednik Pahor.

FOTO: Borut Pahor

»Ljudje vam zaupamo«

Izpostavil je, da pripadnice in pripadniki Slovenske vojske opravljajo pomembno delo. »Ljudje vam zaupamo. Verjamemo, da se lahko zanesemo na vas tudi v miru, ko smo potrebni vaše pomoči. In vedno smo je bili deležni: profesionalne, zavzete in s srcem. Niste se prikupili samo ljudem, kjer skrbite za mir na misijah v tujini, ampak tudi našim ljudem. Imate ugled in treba ga je skrbno čuvati,« je v zaključku poslovilnega govora povedal predsednik države in jim zaželel uspešno delo v prihodnje.

Posebni zahvali

Ob tej priložnosti se je Borut Pahor posebej zahvalil svojemu pribočniku, polkovniku Branku Podbrežniku, in poveljniku Gardne enote Slovenske vojske, podpolkovniku Marku Hlastecu. Vročil jima je posebno priznanje, Zahvalo predsednika Republike Slovenije.

Polkovnik Podbrežnik je prejel zahvalo za dolgoletno častno spremljanje ob najpomembnejših priložnostih doma in v tujini. FOTO: Nebojša Tejić/STA

Podpolkovnik Hlastec je prejel zahvalo za pokončno držo, strumen korak in popolno predanost svojemu poslanstvu. FOTO: Nebojša Tejić/STA






Nalaganje
Nazaj na vrh