Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek bo obiskal Trst

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 25. 01. 2024 / 09:22
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2024 / 13:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek bo obiskal Trst
Papeža v začetku letošnjega julija pričakujejo v Trstu. FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek bo obiskal Trst

Papež Frančišek bo v letošnjem juliju zelo blizu Slovenije: kot je sporočil glavni tajnik Italijanske škofovske konference Giuseppe Baturi, ga pričakujejo v pristaniškem mestu Trst.

Papež bo v Trstu sklenil Socialni teden katoličanov v Italiji.

Papež bo Trst obiskal 7. julija, tam pa bo sklenil Socialni teden katoličanov v Italiji, ki se začne 3. julija. Udeležencem bo namenil sporočilo in z njimi obhajal sveto mašo. Italijanski katoličani socialni teden prirejajo že petdesetič.

Trst - Canal Grande. FOTO: Ivo Žajdela

Po navedbah avstrijskega Kathpressa bo obisk Trsta Frančiškovo drugo letošnje potovanje po Italiji. V soboto pred binkoštmi, 18. maja, naj bi obiskal veronsko areno, kjer prirejajo množičen mirovni dogodek, nato pa bo na mestnem nogometnem stadionu obhajal sveto mašo. K udeležbi ga je povabil veronski škof Domenico Pompili.

Preberite tudi: Papež v televizijskem pogovoru: »Letos potujem v Argentino in Polinezijo«

Vatikan doslej še ni uradno potrdil, ali bo papež letos potoval tudi zunaj Italije. Frančišek sam je napovedal, da bo obiskal rodno Argentino, Polinezijo in Belgijo.

Vatikan: papeževo potovanje v Papuo Novo Gvinejo še v fazi predhodnega načrtovanja

Danes so iz Vatikana komentirali medijska poročila iz Papue Nove Gvineje o papeževem obisku v tej državi: vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni je za avstrijski Kathpress povedal, da morebitno papeževo potovanje v to državo zaenkrat »še preučujejo«, celoten projekt pa je še vedno »v zelo začetni fazi«.

Zato še ni mogoče natančno napovedati, katere države bo papež Frančišek obiskal v letošnjem letu, je dejal Bruni, s čimer se je odzval na izjavo zunanjega ministra Papue Nove Gvineje, ki je danes izjavil, da je Vatikan vlado obvestil o tridnevnem papeževem obisku v letošnjem avgustu.

Nalaganje
Nazaj na vrh