Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek je v Astani daroval praznično mašo [VIDEO]

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 14. 09. 2022 / 20:29
Oznake: Papež, Svet, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.09.2022 / 06:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek je v Astani daroval praznično mašo [VIDEO]
Papežev prihod na Expo, kjer je daroval sveto mašo. FOTO: Vatican News

Papež Frančišek je v Astani daroval praznično mašo [VIDEO]

Drugi dan papeževega obiska v glavnem mestu Kazahstana, ki ga je predsednik republike včeraj preimenoval iz Nur-Sultana nazaj v Astano, se je končal s praznično mašo. Udeležilo se je je okoli šest tisoč vernikov. 


Po zasedanju 7. kongresa voditeljev svetovnih in tradicionalnih verstev, med katerim je imel govor tudi papež Frančišek, je sledilo zasebno srečanje v Palači miru in sprave, nato pa je papež za ploščadi Expa daroval praznično sveto mašo. Med homilijo se je navezal na prebrano Božjo besedo in se zaustavil ob podobi kač, ki pikajo, ter kače, ki rešuje. Poudaril je, da je Kristus na lesu križa odstranil strup iz kače zla ter nas tako prerodil. Ob pogledu na Kristusov križ se učimo ljubezni, sočutja in odpuščanja ter postajamo veseli pričevalci novega življenja, ljubezni in miru.

Krščanska pot je pot miru in bratstva

Pridigo je papež zaključil s pozivom k miru in bratstvu. Jezusove razprostrte roke nam kažejo "krščansko pot: ne pot ukazovanja in prisile, moči in nasilja, nikoli poti, na kateri se Kristusov križ uporablja proti drugim bratom in sestram, za katere je dal svoje življenje!" 

Ob koncu maše je papež Frančišek molil za vse, ki živijo v vojni, vključno z Ukrajino, in pozval k dialogu na poti k miru. “Edina rešitev je mir in edina pot k miru je skozi dialog," je poudaril papež.

V četrtek se papež poslavlja od Kazahstana

Na zadnji dan obiska, v četrtek, 15. septembra, se bo v stolnici papež srečal s škofi, duhovniki, diakoni, redovnicami, bogoslovci in pastoralnimi delavci, na kongresu bodo prebrali zaključno deklaracijo, papežev obisk pa se bo sklenil s sveto mašo. Na letalu bi naj na poti nazaj v Rim odgovarjal na novinarska vprašanja. 




Nalaganje
Nazaj na vrh