Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Frančišek: Jezus je življenjsko potreben kruh

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 08. 08. 2021 / 15:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2021 / 15:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Frančišek: Jezus je življenjsko potreben kruh
Papež je zbrane vernike nagovoril z okna Apostolske palače FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek: Jezus je življenjsko potreben kruh

Papež Frančišek je pred današnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja zbranim vernikom spregovoril o Jezusovi pridigi ljudem, ki so videli čudež pomnožitve kruha.

Jezus je jasno rekel: »Jaz sem kruh življenja« (Jn 6,48). To pomeni, da se razodeva kot bistven in potreben za vsakdanje življenje in brez Njega stvari ne delujejo, je vernikom, zbranim na Trgu sv. Petra, v nagovoru z okna Apostolske palače pojasnil papež Frančišek, poroča Radio Vatikan.

Brez Jezusa ljudje ne živimo, temveč bolj životarimo. On nahrani našo dušo in nam odpušča tisto zlo, ki se ga sami ne uspemo znebiti. Samo Jezus nam da moč ljubiti in samo On nam daje moč odpuščanja. Jezus je edini, ki nam da življenje za vedno, ko se naše zemeljsko življenje konča, je povedal sveti oče.

Jezus je edini, ki nam da življenje za vedno.

Bog je namreč postal človek za vse nas, da bi vstopil v naše življenje. Lahko mu pripovedujemo o svojih čustvih, delu, dnevu, bolečinah, stiskah, o čemer koli. Vse to si Jezus želi. Ne želi si le tega, da bi Ga prezrli, da Ga v svojem življenju ne bi upoštevali. Želi si, da Ga pokličemo, ko Ga potrebujemo.

Zato Ga povabimo v svoj dom, svetuje papež Frančišek, molimo »po domače«. Jezus bo tako pri mizi z nami in nahranjeni bomo s še večjo ljubeznijo.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh