Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež julija potuje v Kongo in Južni Sudan

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 03. 2022 / 14:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2022 / 15:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež julija potuje v Kongo in Južni Sudan
Papež je Afriko obiskal že novembra 2015, kjer je v stolnici srednjeafriške prestolnice Bangui še pred uradnim začetkom svetega leta usmiljenja odprl sveta vrata. FOTO: Vatican Media

Papež julija potuje v Kongo in Južni Sudan

Papež Frančišek v letošnjem juliju potuje v Afriko: obiskal bo Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan.

Kot so sporočili z vatikanskega tiskovnega urada, je sveti oče sprejel povabilo obeh predsednikov in škofov obeh držav, v Vatikanu pa že pripravljajo program julijskega obiska.

Frančišek bo apostolsko potovanje v Demokratično republiko Kongo opravil med 2. in 5. julijem 2022, tam bo obiskal mesti Kinšasa in Goma. V Južnem Sudanu ga bodo gostili med 5. in 7. julijem, sveti oče pa bo obiskal tamkajšnjo prestolnico Džubo. Program potovanja bo objavljen pozneje.

Papež bo v Kongu obiskal mesti Kinšasa in Goma, v Južnem Sudanu pa prestolnico Džubo.

Sveti oče je Afriko med drugim obiskal že novembra 2015, ko se je kljub pomislekom glede varnosti odpravil v Srednjeafriško republiko. Spopadi med krščansko in muslimansko stranjo v državljanski vojni so se zaključili tik pred njegovim obiskom. Papež je obiskal tudi mošejo v prestolnici Bangui, v tamkajšnji stolnici pa je še pred uradnim začetkom svetega leta usmiljenja odprl sveta vrata.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh