Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež leto sv. Jožefa sklenil v Skupnosti Cenacolo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 09. 12. 2021 / 18:09
Oznake: Cerkev, Dogodek, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.12.2021 / 18:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež leto sv. Jožefa sklenil v Skupnosti Cenacolo
Papež je prisluhnil življenjskim zgodbam številnih mladih, ki so s pomočjo Skupnosti Cenacolo uspeli premagati svojo zasvojenost in se pripraviti na vnovično vključitev v družbo FOTO: Vatican Media

Papež leto sv. Jožefa sklenil v Skupnosti Cenacolo

Papež Frančišek je na včerajšnji praznik Brezmadežne obiskal sedež Skupnosti Cenacolo v Rimu, ki se posveča zdravljenju odvisnikov.

Med nekajurnim srečanjem je sveti oče po navedbah avstrijskega Kathpressa prisluhnil življenjskim zgodbam številnih mladih, ki so s pomočjo omenjene skupnosti uspeli premagati svojo zasvojenost in se pripraviti na vnovično vključitev v družbo. »Ne bojte se, kajti Jezusu je stvarnost všeč takšna, kot je, brez olepšav,« je dejal papež, ki je skupaj s svojimi gostitelji sinoči tudi slovesno sklenil leto sv. Jožefa.

Ne bojte se, kajti Jezusu je stvarnost všeč takšna, kot je, brez olepšav.

Papeža je na sedežu Skupnosti Cenacolo sprejelo 25 bratov in sester bratovščine Dobri Samarijan, ki skrbijo za osebe v stiski. Kot poroča Radioa Vatikan, so svetemu očetu predvajali film o sv. Jožefu, ki so ga pripravili tamkajšnji gojenci, med katerimi so bili tudi gostje dveh bratstev v Medžugorju. Zasnovo in dialoge v filmu, ki so ga premierno prikazali na letošnjem Mladifestu v Medžugorju, je navdihnilo papeževo Apostolsko pismo Patris Corde, s katerim je Frančišek oznanil leto sv. Jožefa.

Veselo pričakovanje papeža FOTO: Vatican Media

Po pričevanjih nekdanjih odvisnikov se je papež vsem navzočim zahvalil za sprejem in tudi sam spregovoril nekaj besed. Zbrane je spodbudil, naj mladim pogumno oznanjajo, da obstaja boljša pot od zasvojenosti.

Papež je zbrane spodbudil, naj mladim pogumno oznanjajo, da obstaja boljša pot od zasvojenosti.

Frančišek se je na sedežu skupnosti zaustavil tudi v tamkajšnji kapeli, ki so jo zgradili člani bratovščine sami z odpadlim materialom, kar simbolizira tudi prenovo življenja vsakega od njih znotraj skupnosti. Kot je pojasnil duhovni pomočnik Skupnosti Cenacolo, duhovnik Stefano Aragno, iz odpadlih materialov ustvarjajo čudovite izdelke: »Ti mladi ljudje, ki so prej v življenjskih preikušnjah poznali le stisko in zlo, zdaj v novem življenju znova spoznavajo Božjo ljubezen.«

Papež je skupaj s svojimi gostitelji zmolil molitev, posvečeno sv. Jožefu, ki je bila objavljena v Apostolskem pismu Patris Corde, s tem pa je izročil v varstvo temu svetniku svet in Cerkev ter tako sklenil leto, ki je bilo posvečeno sv. Jožefu.

Speči sv. Jožef z angelom FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh