Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na Malti o »bogoskrunski vojni«

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 07. 04. 2022 / 15:16
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2022 / 15:18
Papež na Malti o »bogoskrunski vojni«
S katamaranom na poti iz La Valette v Gozo. FOTO: Pool New Reuters

Papež na Malti o »bogoskrunski vojni«

Frančišek na »otoku apostola Pavla« med drugim tudi o možnosti obiska Kijeva, potrebi po živi veri, sprejemanju migrantov in boju proti korupciji.

Namesto da bi v nas vladal duh miru, smo zaljubljeni v »Kajnovega duha« vojne. »Žalosten sem. Nič nas ne izuči. Naj se nas Gospod usmili, vseh nas,« je papež Frančišek razmišljal v govoru predstavnikom oblasti na začetku svojega dvodnevnega obiska 2. aprila na Malti.

Treba je zgraditi prihodnost

Po njegovih besedah nam grozi »infantilna in uničevalna agresivnost« pa tudi »nevarnost širše hladne vojne, ki lahko zaduši življenje celotnih ljudstev in generacij«. Ko je omenil »kakšnega vplivneža, žalostno zaprtega v zastarele zahteve nacionalističnih interesov«, ki »povzroča in neti konflikte«, so v tem mnogi prepoznali kritiko ruskega predsednika Putina. Menda tako jasno še ni spregovoril o sprožitelju vojne. Ob koncu obiska je povabil k molitvi k Mariji »z mislijo na humanitarno tragedijo trpinčene Ukrajine, ki je še vedno bombardirana v tej bogoskrunski vojni«. Papeža so časnikarji na letalu med vrnitvijo v Rim vprašali o morebitnem obisku Kijeva. Odvrnil je, da...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh