Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev obisk na naslovnicah vseh malteških časnikov

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 04. 04. 2022 / 14:22
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2022 / 14:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežev obisk na naslovnicah vseh malteških časnikov
Papež je na Malti opozoril na kompleksne probleme migracij. FOTO: Vatican Media

Papežev obisk na naslovnicah vseh malteških časnikov

Obisk papeža Frančiška na Malti minuli konec tedna je že po prvem dnevu zaznamoval naslovnice vseh časnikov na tem sredozemskem otoku.

Sunday Times of Malta se je po navedbah avstrijskega Kathpressa včeraj osredinil na papeževe zahteve do sredozemske države: »Malta se mora še naprej boriti proti korupciji, spodbujati poštenost v politiki ter ustaviti divje gradbene projekte in špekulacije z zemljišči,« je dejal papež Frančišek v svojem prvem javnem nagovoru med obiskom na otoku. Vodilni časnik v angleškem jeziku v državi je tudi izpostavil papeževo opozorilo, da se mora Evropa skupaj soočiti s kompleksnim problemom migracij.

Frančišek je na Malti med drugim posvaril pred korupcijo in pozval k zaščiti življenja od spočetja do naravnega konca.

Malta Independent on Sunday je poročal o prisrčni dobrodošlici papežu na sredozemskem otoku, posredoval pa je tudi papeževa opozorila »pred mrzlimi vetrovi vojne«. Poleg tega je prispevek izpostavil Frančiškova svarila pred korupcijo in poziv k zaščiti življenja od spočetja do naravnega konca.

Med osrednjim nedeljskim bogoslužjem na Malti. FOTO: Vatican Media

Tudi Malta Today je objavil papeževo prošnjo, naj se Malta odločno bori proti korupciji v državi in obenem izpostavil njegovo obsodbo ruske agresije proti Ukrajini. Podrobno je poročal tudi o obisku malteške predsednice Evropskega parlamenta Roberte Metsole v Kijevu.

Sveti oče je Malto izpostavil kot »srca Sredozemlja«.

Časopis v malteškem jeziku Illum se je osredinil na Frančiškovo kritiko rasistov in skorumpiranih politikov. It-Torca na drugi strani navaja besede voditelja Katoliške cerkve, da migranti »niso virus in jih je treba dostojno sprejeti«. Il-Mument je zapisal, da je Malta papeža Frančiška sprejela zelo prisrčno, Kullhadd pa je izpostavil tudi papeževo pohvalo te otoške države kot »srca Sredozemlja«.

Nalaganje
Nazaj na vrh