Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo sožalje ob umoru malteške časnikarke

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 10. 2017 / 20:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževo sožalje ob umoru malteške časnikarke

Daphne Caruana Galizia je preiskovala korupcijo med vodilnimi politiki.

Papež Frančišek je izrekel sožalje ob uboju malteške časnikarke, ki je preiskovala korupcijo med vodilnimi politiki tega maloštevilčnega sredozemskega otoškega naroda. »Užaloščen ob smrti Daphne Caruane Galizie Njegova svetost papež Frančišek zagotavlja svoje molitve za njen večni počitek in prosi, da izrečete iskreno sožalje njenim družinskim članom«, je vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin zapisal v telegramu,ki ga je v papeževem imenu poslal malteškemu nadškofu Charlesu Scicluni. »Sveti oče v teh težkih trenutkih tudi zagotavlja svojo duhovno bližino malteškemu narodu in nanj kliče Božjega blagoslova«, je zapisal kardinal.



Daphne Caruana Galizia, znana blogerka ter ostra kritičarka vlade in opozicije, je minuli ponedeljek izgubila življenje v močni eksploziji, ki je razdejala njen avtomobil, ko je zapuščala svoj dom v podeželskem predelu večinsko katoliške Malte. Malteška policija domneva, da je bila eksplozija bombe, nameščene pod vozilo, sprožena z daljinskim upravljalcem.

Umor 53-letne časnikarke je osupnil malteški narod, njeni trije sinovi pa so nemudoma zahtevali odstop predsednika vlade Josepha Muscata. Caruana Galizia je bila ena izmed najostrejših Muscatovih kritičark, saj je razkrila podatke o povezavi njegove žene in članov njegove vlade z naftnimi družbami v Panami, kar pa je Muscat odločno zanikal.

Evropska zveza, katere članica je Malta, pa tudi skupina izvedencev za človekove pravice pri Organizaciji Združenih narodov, so izrazili zahtevo po takojšnji in neodvisni preiskavi o umoru časnikarke.

Vir: Vatican Radio
Foto: VR

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh