Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na praznik vseh svetih: Svetost je dar in pot

Za vas piše:
M. P.
Objava: 01. 11. 2023 / 14:50
Oznake: Duhovnost, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.11.2023 / 14:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež na praznik vseh svetih: Svetost je dar in pot
Papež Frančišek med opoldansko molitvijo angelovega češčenja 1. novembra 2023. FOTO: Vatican Media

Papež na praznik vseh svetih: Svetost je dar in pot

Papež Frančišek je na praznik vseh svetih z verniki, ki so se opoldne zbrali na Trgu svetega Petra v Vatikanu, molil Angel Gospodov. Spregovoril je o svetosti, ki je dar in pot.

Papež v svojem nagovoru ob prazniku vseh svetih poudaril, da je svetost dar in pot. Poudaril je, da je svetost Božji dar, ki ga prejmemo s krstom, in če jo pustimo rasti, lahko popolnoma spremeni naše življenje. Svetniki niso nedosegljivi junaki, temveč so naši prijatelji, ki so prejeli isti dar kot mi - krst. Svetost nas naredi srečne, ker nas Bog ima rad, pravi papež Frančišek.


Papež poudarja, da vsak dar nosi odgovornost sprejema in skrbnega ravnanja. Vsi krščeni smo poklicani, da ohranjamo in izpopolnjujemo prejeto svetost. Svetost je tudi pot, ki jo prehodimo skupaj, ob pomoči svetnikov, ki so naše starejši bratje in sestre v veri. Svetniki nas podpirajo, nam dajejo zgled, molijo z nami in nas usmerjajo k dobremu.

Papež spodbuja vernike, naj se spomnijo daru Svetega Duha, ki jih kliče k svetosti, ter naj se povežejo s svetniki in spoznajo njihove zgodbe. Papež končuje z molitvijo k Mariji, Kraljici vseh svetnikov, naj nam pomaga ceniti dar svetosti in povečati željo po večnosti.

Nalaganje
Nazaj na vrh