Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež na preiskavah v bolnišnici

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 29. 02. 2024 / 11:11
Oznake: Cerkev, Papež, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.02.2024 / 13:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež na preiskavah v bolnišnici
Zaradi simptomov gripe so bile v preteklih dneh preventivno odpovedane nekatere načrtovane papeževe avdience. FOTO: Vatican Media

Papež na preiskavah v bolnišnici

Papež Frančišek je po včerajšnji splošni avdienci obiskal rimsko bolnišnico Gemelli na Tiberskem otoku, kjer je opravil nekaj diagnostičnih preiskav. V zadnjih dneh je imel namreč nekaj zdravstvenih težav zaradi blagih simptomov gripe.

V izjavi, ki jo je včeraj objavil vatikanski tiskovni urad, je navedeno, da je papež takoj po zaključku splošne avdience obiskal kliniko Gemelli, po opravljenih diagnostičnih preiskavah pa so ga odpeljali nazaj v Vatikan, poroča spletni portal Vatican News. Kot so iz Vatikana zagotovili za La Croix International, pa »ni razloga za skrb«.

Iz Vatikana so zagotovili, da ni razloga za skrb.

Zaradi simptomov gripe so bile v preteklih dneh preventivno odpovedane nekatere načrtovane papeževe avdience. Na začetku včerajšnje splošne avdience je sveti oče zbranim v vatikanski dvorani Pavla VI. pojasnil, da je še vedno »prehlajen«, zato je branje kateheze prepustil enemu svojih sodelavcev. Takoj po avdienci so ga v Fiatu 500 z zatemnjenimi stekli odpeljali na kliniko Gemelli, ki je zelo blizu Vatikana.

Papež ob prihodu na kliniko Gemelli. FOTO: Vatican Media

Danes že delovno

Po včerajšnjem obisku bolnišnice je sveti oče danes že običajno opravljal delovne obveznosti. Kljub zdravstvenim težavam nadaljuje svoj delovni program in je v avdienco sprejel štiri različne skupine, so danes sporočili s tiskovnega urada.

Med drugim se je srečal s škofi iz italijanske pokrajine Emilija-Romanja in z glavnim predstojnikom Družbe sv. Petra Andrzejem Komorowskim. Papež pripravljenih nagovorov ni prebral sam, ampak jih je predal članu svojega osebja.

Papež bo v soboto, 2. marca, kot je bilo načrtovano, v avdienco sprejel nemškega kanclerja Olafa Scholtza.

Minulo nedeljo je papež kot običajno molil opoldansko molitev angelovega češčenja in se pojavil na oknu apostolske palače s pogledom na Trg sv. Petra, vatikanski tiskovni urad pa je medtem potrdil, da bo papež v soboto, 2. marca, kot je bilo načrtovano, v avdienco sprejel nemškega kanclerja Olafa Scholtza.

Nalaganje
Nazaj na vrh