Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež znova pozval k izpustitvi talcev in humanitarni pomoči

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 25. 10. 2023 / 13:50
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2023 / 14:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež znova pozval k izpustitvi talcev in humanitarni pomoči
Katehezo med današnjo avdienco je papež posvetil apostoloma Slovanov, sv. Cirilu in Metodu. FOTO: Vatican Media

Papež znova pozval k izpustitvi talcev in humanitarni pomoči

Papež Frančišek je ob koncu današnje splošne avdience znova spomnil na »težke razmere v Palestini in Izraelu« ter vernike po vsem svetu pozval k molitvi za mir.

»Nenehno mislim na težke razmere v Palestini in Izraelu. Pozivam k izpustitvi talcev in vstopu humanitarne pomoči v Gazo,« je dejal sveti oče in dodal, da moli za vse, ki trpijo, ter upa na poti miru na Bližnjem vzhodu, v mučeni Ukrajini in na ostalih območjih, kjer divjajo vojne.

Papež je spomnil tudi na dan posta, molitve in pokore za mir na svetu, ki ga bomo obhajali v petek, 27. oktobra.

Spomnil je tudi na dan posta, molitve in pokore za mir na svetu, ki ga bomo obhajali v petek, 27. oktobra. Na Trgu sv. Petra se bo molitvena pobuda začela ob 18. uri. Dan posta, molitve in pokore je papež napovedal že minulo sredo, ko je k sodelovanju in pripravi podobnih pobud povabil krajevne Cerkve in vse Božje ljudstvo, s povabilom k sodelovanju pa se je obrnil tudi na pripadnike krščanskih veroizpovedi in drugih verstev ter vse ljudi dobre volje, spominja spletni portal Vatican News.

Sveta brata Ciril in Metod. FOTO: Vatican Media

Kateheza posvečena sv. Cirilu in Metodu, apostoloma Slovanov

Današnjo katehezo je papež posvetil sv. Cirilu in Metodu, ki sta se poglobljeno seznanila s kulturo slovanskih ljudstev, izumila črkopis glagolico ter Sveto pismo in bogoslužna besedila prevedla v jezik, ki so ga Slovani razumeli. Krščanska vera jim po prizadevanjih svetih bratov ni bila več tuja, temveč je postala njihova vera, govorjena v njihovem maternem jeziku. Papež je izpostavil edinost, inkulturacijo in svobodo kot tri vidike, ki zaznamujejo evangelizacijsko poslanstvo teh dveh apostolov Slovanov.

Nalaganje
Nazaj na vrh