Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pasijonski dan v Škofji Loki

Objava: 20. 03. 2024 / 07:59
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.03.2024 / 19:03
Pasijonski dan v Škofji Loki
Helena Janežič, predsednica Muzejskega društva Škofja Loka, in župan Tine Radinja. FOTO: Tatjana Splichal

Pasijonski dan v Škofji Loki

V Sokolskem domu so predstavili že 19. zbornik Pasijonski doneski in odprli razstavo Križev pot Črtomirja Freliha, ki bo na ogled do 21. aprila.

»Nabiranje pasijonske kondicije«

Pasijonski dan je bil v torek, 12. marca, v organizaciji Zavoda 973 in Občine Škofja Loka, glasbeno so ga popestrili učenci in profesorji Glasbene šole Škofja Loka. Župan Tine Radinja se je v uvodu zahvalil vsem organizatorjem in podpornikom pomembnega kulturnega dogodka, ki ima vse več sodelavcev in zajema čedalje širše škofjeloško območje. Povedal je, da Dnevi Škofjeloškega pasijona v pripravi na prihodnjo uprizoritev Škofjeloškega pasijona leta 2026 mestu prinašajo poseben utrip in mu pomagajo »nabirati pasijonsko kondicijo«.

Pasijonski doneski

Urednica Helena Janežič, predsednica Muzejskega društva Škofja Loka, je predstavila zbornik, ki izhaja od leta 2006 (do 2017 ga urejal Alojzij Pavel Florjančič) in z novimi spoznanji o Škofjeloškem pasijonu in dopolnjevanjem obstoječih »vsako leto prinaša vsaj 200 strani zanimivega postnega branja, ki se lahko raztegne v veliko noč«. Uvodniku, ki ga je tokrat napis...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh