Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

PCT nič več obvezen za delavce, ki delajo na domu

Za vas piše:
M. M.
Objava: 24. 09. 2021 / 07:03
Oznake: Covid
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.09.2021 / 07:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
PCT nič več obvezen za delavce, ki delajo na domu
FOTO: Pexels

PCT nič več obvezen za delavce, ki delajo na domu

Vlada je na četrtkovi dopisni seji odločala tudi o spremembi odloka glede izpolnjevanja pogoja PCT. Ta tako med drugim ni več potreben za delavce, ki opravljajo delo na domu.

Odlok določa, da izpolnjevanje pogoja PCT ni potrebno za delavce, ki delo opravljajo na domu, in sicer v času opravljanja dela na domu. Glede na namen odloka, s katerim želijo preprečiti ponovni izbruh in širjenje okužb, se za delavce, ki jim je delodajalec dovolil opravljati delo na domu, ne zahteva izpolnjevanje pogoja PCT, dokler opravljajo delo doma.

Na bencinskih servisih PCT le v notranjosti prostorov

Odlok določa, da morajo uporabniki storitev pri oskrbi na bencinskih servisih izpolnjevati pogoj PCT le, če uporabljajo storitve oziroma kupujejo blago v zaprtih prostorih. Bencinski servisi zagotavljajo varno izvajanje dejavnosti brez neposrednih stikov na vseh odprtih prostorih in krajih, med drugim piše v odloku.

Športna vadba brez zaščitne maske

Sprememba odloka določa tudi, da športna vadba lahko poteka brez uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, izvaja pa se lahko na odprtih ali v zaprtih prostorih ali krajih. Nova izjema glede uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, je dovoljena pod pogojem, da osebe izpolnjujejo pogoj PCT v skladu s tem odlokom. Otrokom do 15. leta pogoja PCT ni treba izpolnjevati.



Nalaganje
Nazaj na vrh