Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pismo bratu Karlu

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 18. 05. 2022 / 06:45
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2022 / 13:30
Pismo bratu Karlu
Marjan Pogačnik. FOTO: Vid Ponikvar/Družina

Pismo bratu Karlu

Dragi frère Charles, kličem te s francoskim imenom, čeprav bi ti, odprt za vsakega človeka, ne glede na njegov izvor, najbrž ne imel nič proti, če bi te poklical po slovensko, Karel. Zdaj, ko so te razglasili za svetnika, se bo tako tudi spodobilo.

Z okenske police, na kateri stoji tvoja podoba, me gledaš s prodornim in obenem blagim pogledom. Iz govorice telesa, iz tvojih svetlih oči razbiram, da si popolnoma razorožen, brez kakršnih koli skritih namenov. Žeja nas po takšnih ljudeh in odnosih … Spominjaš na milino nekoga drugega, Tistega, ki si ga želel posnemati v vsem.

Kdo bo morda rekel, da je bilo o tebi, tvojih raziskovalnih podvigih v Maroku, vojaškem poklicu, predvsem pa puščavniškem in bratskem življenju v Nazaretu ter zatem v Sahari že dovolj povedanega, a si mi pač zlezel pod kožo. Življenje svetnikov je kakor bela tkanina, v katero je Bog odtisnil svojo roko, zgodbo, milost, zato nas usmerjajo k njemu, pravi duhovnik Luigi Maria Epicoco in dodaja, da nekateri med vami po Kristusu dišite na poseben način. Da, ob tem omenja prav tebe.

Tako je najbrž zato, ker te je Jezus popolnoma prevzel. Zaradi svoje rane iz otroštva, zelo zgodnje smrti staršev, si bil toliko bolj odprt za nekaj, nekoga, ki bi z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh