Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plačniki prispevka bodo zadovoljni: SP v nogometu na programih RTV Slovenija

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 03. 11. 2022 / 06:50
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.11.2022 / 06:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Plačniki prispevka bodo zadovoljni: SP v nogometu na programih RTV Slovenija
Katar bo svetovno prvenstvo v nogometu gostil med 20. novembrom in 18. decembrom 2022. FOTO: Twitter

Plačniki prispevka bodo zadovoljni: SP v nogometu na programih RTV Slovenija

Potem ko so bili plačniki RTV-prispevka, navdušenci nad športom, nedavno dvakrat razočarani, saj na ekranih nacionalne televizije niso mogli spremljati dveh izjemnih športnih dogodkov s slovensko udeležbo, svetovnega prvenstva v odbojki in evropskega v košarki, bodo v prihodnjih tednih zagotovo bolj zadovoljni.

Med 20. novembrom in 18. decembrom letos bo namreč v Katarju potekalo svetovno prvenstvo v nogometu, ki bo posebno v več pogledih: med drugim bo prvo, ki ga bo gostila arabska država, in hkrati prvo, ki ga bodo morali zaradi visokih temperatur v državi gostiteljici izpeljati v zimskih mesecih. Slovenske reprezentance na letošnjem mondialu ne bo.

Na TV, radiu in spletu

Bodo pa tam ekipe RTV Slovenija, ki bodo poskrbele, da bodo lahko gledalci, poslušalci in spletni uporabniki vse tekme svetovnega prvenstva spremljali na TV Slovenija 2, Valu 202 in na spletnem mestu RTV. Osrednja medijska hiša poleg neposrednega prenosa pripravlja bogat spremljevalni program, na portalu rtvslo.si pa bo v času prvenstva zaživela storitev Bodi režiser.

Številni plačujejo prispevek zlasti zaradi športnih prenosov

Spomnimo: direktor TV Slovenija mag. Uroš Urbanija se je v pogovoru za spletno Družino strinjal, da bi morala nacionalna televizija pokrivati največ športnih dogodkov in prireditev, zlasti največjih, saj ni malo gledalcev, ki plačujejo RTV-prispevek v veliki meri tudi zaradi izjemno kakovostnih športnih prenosov, ki jih nacionalna televizija opravlja.

Rešitev Uroša Urbanije

»Moja želja, ki sem jo tudi že predlagal, je povezovanje vseh nacionalnih televizij v določeni regiji in skupno nastopanje pri nakupu pravic posameznih športnih prireditev. Ali bo to izvedljivo ali ne, pa ni samo v rokah RTV, temveč tudi ostalih igralcev,« je Urbanija poskušal najti rešitev, kako ustaviti trend izpada prenosov največjih športnih dogodkov na TV Slovenija.

Nalaganje
Nazaj na vrh