Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pod čigavo lupo so mladi bolj resnični?

Klemen Čeligoj
Za vas piše:
Klemen Čeligoj
Objava: 14. 09. 2022 / 10:14
Oznake: Mladi, Vzgoja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2022 / 14:46
Pod čigavo lupo so mladi bolj resnični?
FOTO: Tatjana Splichal

Pod čigavo lupo so mladi bolj resnični?

Bilo je v srednješolskih letih. Na mladinski skupini smo se družili mladi s podobnimi vrednotami. Pogovarjali smo se o verskih in družbenih vprašanjih. Skupaj smo molili in peli in ob spremljanju kaplana počasi, a vztrajno osebnostno rasli.

Zveni, kot da je bila naša mladinska skupina res dobra. In tudi nam se je zdelo, da je tako. Župniku pa ne. Povedal nam je, da sicer ne delamo čisto nič narobe, ampak da tudi nič ne dajemo od sebe. S tem se nismo strinjali; bili smo prepričani, da so naše dejavnosti same po sebi vredne in če bi v najstniški (pre)drznosti menili, da vemo, kaj je Bogu všeč, bi našo mladinsko skupino gotovo označili kot »Boguvšečno«.

V študentskih letih pa sem, nasprotno, pogosteje slišal komentar, da za druge porabim preveč časa. V enem od takih projektov smo s skupino mladih prostovoljcev prišli v konflikt z zaposlenimi v organizaciji, znotraj katere smo delovali. Hoteli so namreč imeti nadzor nad vsako našo odločitvijo, vključno s tisto, ali morajo biti majice z geslom projekta vsaka v svoji plastični embalaži. Do neke mere je šlo za našo ekološko zavest, še bolj pa, priznam, za prepričanje, da takšne odločitve lahko sprejmemo sami.

V spominu mi ostaja ta razlika v pogledu. Mi, m...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh