Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pokleknil je in jo zasnubil na Svetovnem dnevu mladih. Je rekla DA?

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 24. 08. 2023 / 08:25
Oznake: Mladi, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.08.2023 / 11:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pokleknil je in jo zasnubil na Svetovnem dnevu mladih. Je rekla DA?
Alberto Balderas kleči pred izbranko, obkrožen z več romarji, ki so prisostvovali trenutku. FOTO: Nadškofija Mexico City

Pokleknil je in jo zasnubil na Svetovnem dnevu mladih. Je rekla DA?

Mlada Mehičana Alberto Balderas in Paola Camacho bosta za vedno nosila s seboj ganljivo zgodbo s Svetovnega srečanja mladih v Lizboni, kjer se je s papežem srečalo 1,5 milijona mladih.

Zgodilo se je po prvem govoru papeža Frančiška mladim, zbranim v Lizboni na Svetovnem dnevu mladih. 

Ko je videla svojega fanta Alberta klečati pred njo z zaročnim prstanom v roki, se Paola ni niti za trenutek obotavljala: "Takoj sem rekla ja! Je moj najboljši prijatelj in želim ga imeti ob sebi kot življenjskega sopotnika za vedno," je povedala v intervjuju za spletno stran Desde la fe. "Bila sem zelo čustvena. Že tako sem bila zelo navdušena, da sem videla papeža. Do solz nas je ganilo, ker je svojem govoru spregovoril o stvareh, ki so nama zelo blizu zaradi vsega, kar sva doživela na najini skupni poti doslej. Ko sem ga videla, sem si rekla, 'Končno!'"

Alberto je razkril, da je to presenečenje po sedmih letih skupne hoje načrtoval že nekaj časa. "Papež Frančišek je močno zaznamoval najin odnos," je povedal za omenjeno spletno stran. "Na enega najinih prvih zmenkov sva šla ravno v času, ko je bil papež v Mehiki. Zato se mi je zdelo primerno, da jo zdaj, ko smo se znova srečali s svetim očetom, da jo tukaj zaprosim za roko," je dejal.

Paola je priznala, da tega ni pričakovala na takšen način: "Alberto težko obdrži skrivnost. Celo ko mi je pripravljal zabavo presenečenja, mi je na koncu vedno povedal zanje. Tokrat pa je skrivnost tako dobro skrival, da nihče ni vedel, kaj pripravlja. Ko sem se obrnila in ga videla klečati, sem bila presrečna."

Paola in Alberto sta oba dejavna v mladinski pastorali v Mehiki, sodelovala sta tudi pri projektu prenašanja svetih maš prek interneta v času zaprtja zaradi pandemije. 

Praznovanje ljubezni

To pa ni bila edina zaroka na Svetovnem dnevu mladih v Lizboni. Mediji poročajo tudi o španskem paru Sergiu in Aurori, ki sta se zaročila med eno izmed slovesnosti. Gabriele in Juliet pa sta v Lizbono odpotovala na medene tedne, da bi se tako zahvalila za dar zakona, saj sta se že v preteklosti udeležila Svetovnega dneva mladih v Panami in v Krakovu.

Nalaganje
Nazaj na vrh