Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pokukajmo v zakulisje nove oddaje dveh mladih novinark

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 07. 12. 2022 / 10:05
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2023 / 09:46
Pokukajmo v zakulisje nove oddaje dveh mladih novinark
Kaja Zupanc (levo) in Katja Zver (desno) v Piranu. FOTO: Osebni arhiv

Pokukajmo v zakulisje nove oddaje dveh mladih novinark

Gorenjko Kajo Zupanc in Prekmurko Katjo Zver združuje študij novinarstva. Toda spoznali se nista na Fakulteti za medije, pač pa v prostorih Družine, kjer sta postali sodelavki. Takoj sta se ujeli. Jeseni sta začeli voditi novo Družinino oddajo Kaja in Katja raziskujeta. Vsako drugo nedeljo popoldne nas na Youtube kanalu Družina pričaka nova oddaja.

Vajini imeni poznamo z Družininega spleta, zdaj smo ju povezali še z obrazoma. Kako je prišlo do nove oddaje?

Kaja: Ideja se je razvila v začetku poletja, ko smo v pisarni ugotavljali, kako bi spletnemu portalu dodali svežino. Želeli smo več poročanja s terena. Utrnila se je ideja, da bi raziskovali cerkve po Sloveniji.

Katja: Imamo veliko zanimivih cerkva. Tako sva začeli iskati posebnosti. V oddaji, ki se je razvila, ne navajava podatkov, ki jih lahko vsak prebere na spletu, ampak se trudiva odkriti kaj, česar ljudje še ne vejo. Osredotočava se na zanimivosti, anekdote … Video format sva izbrali, da bi lahko gledalci res doživeli, kako cerkev (in Cerkev) živi. Da se tam nekaj dogaja. Župnik dobi priložnost, da pove še kaj poleg pridige.:) Skratka, raziskujeva!

Kaja: Nekatere cerkve so zelo lepe. Ljudje jih fotografirajo, ne gredo pa si ogledat zanimivosti. K temu jih želiva spodbuditi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh