Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poljska cerkev politike poziva k pomoči migrantom

Za vas piše:
A. H.
Objava: 26. 08. 2021 / 16:43
Oznake: Družba, Politika
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.08.2021 / 17:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Poljska cerkev politike poziva k pomoči migrantom
Nadškof Wojciech Polak. FOTO: Twitter

Poljska cerkev politike poziva k pomoči migrantom

Poljska katoliška cerkev je danes državne politike pozvala k iskanju skupne rešitve za ravnanje z nezakonitimi migranti. Za osnovno vodilo bi morale veljati temeljne vrednote gostoljubja in spoštovanja do tistih, ki prihajajo, je povedal nadškof v Gnieznu Wojciech Polak.

Vzrok velikih migracij, ki jih je trenutno deležna Poljska, je v majskem odgovoru na sankcije EU, ko je beloruski predsednik Aleksander Lukašenko napovedal, da v državi migrantov ne bo več zadrževal. Vse od takrat belorusko mejo v smeri Evrope prečkajo številni migranti, večina jih je odšla v Litvo, veliko tudi v smeri Poljske. Že približno dva tedna se na nikogaršnjem ozemlju med Poljsko in Belorusijo nahaja skupina migrantov, po podatkih poljskih varnostnih sil jih je jih 24, po podatkih človekoljubnih organizacij pa 32, nemško tiskovno agencijo dpa povzema STA. 

Noben človek, ne glede na versko pripadnost in izvor, ne sme biti instrument političnega boja. (nadškof Wojciech)

Na Poljsko so jim vstop preprečili mejni stražarji, vstop v Belorusijo pa oborožene varnostne sile. Poljska jim vstop odreka v bojazni, da bi s tem izkazala šibkost Minsku, po drugi strani pa Poljska opozicija poziva k njihovemu vstopu, medtem ko ima vlada stranke Zakon in pravičnost (PiS) do migrantov strogo stališče.

Nalaganje
Nazaj na vrh