Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Popoldne in ponoči možnost močnejših neviht z neurji

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 04. 07. 2022 / 13:18
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2022 / 13:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Popoldne in ponoči možnost močnejših neviht z neurji
FOTO: Oton Naglost

Popoldne in ponoči možnost močnejših neviht z neurji

Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da so proti večeru in ponoči, v južni Sloveniji pa tudi jutri zjutraj in dopoldne, možne močnejše nevihte z lokalnimi neurji.

Danes popoldne, ko se bodo temperature po napovedih vremenoslovcev ponekod dvignile do 37 °C, bo po nižinah velika toplotna obremenitev, v večjem delu države pa še vedno velja velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

FOTO: Zajem zaslona/FB Neurje.si

V juniju več neviht v vzhodni polovici države

Po podatkih portala Neurje.si, so bili močnejši nalivi v minulem juniju bolj pogosti v vzhodni polovici Slovenije. »Največje število dni, ko so se nad nekim območjem pojavile močne padavine, je bilo na območju severne Štajerske, zahodno od Maribora (Dravska dolina, Kozjak in del Pohorja), ponekod na Koroškem in Savinjskem, na severnem in zahodnem delu Posavskega hribovja ter ponekod na Dolenjskem.«

Območja, na katerih je bilo pet ali več dni z močnimi padavinami, so tudi skrajni severni del Goričkega, severovzhodni del Bele krajine ob meji s Hrvaško, območje Velikih Lašč ter okolica Kamnika.

Ponekod močnejših padavin ni bilo

V nekaterih predelih Slovenije se v juniju močnejše padavine sploh niso pojavile, kar med drugim nakazuje tudi manjšo količino padavin oziroma večjo sušnost. »Brez močnejših padavin se je mesec junij poslovil na večjem delu Krasa in Brkinov, na delih Snežnika ter na širšem območju južno od Kočevja vse do Kolpe in Bele krajine.«

Brez močnejših padavin so ostali tudi na vzhodnem delu Ljubljanske kotline južno od Domžal ter vse do Grosuplja na jugu, prav tako nekateri deli severovzhodne in vzhodne Slovenije, predvsem območja Haloz, Slovenskih Goric in vzhodnega Posavskega hribovja.

Kupi v trgovini

Vreme v 30 sekundah
Za otroke
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh