Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poskusni zajčki ali odgovorni državljani?

Za vas piše:
Andreja Hergula
Objava: 22. 09. 2021 / 09:45
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 22.09.2021 / 09:55
Poskusni zajčki ali odgovorni državljani?
TAMINO PETELINŠEK

Poskusni zajčki ali odgovorni državljani?

O novem valu epidemije in o varnosti cepiv smo se pogovarjali s strokovnjakom, infektologom dr. Federicom Potočnikom iz Splošne bolnišnice Celje.

Dr. Potočnik, trenutna situacija glede covida-19 v Sloveniji se poslabšuje. Mnogi razredi v OŠ in SŠ se že šolajo na daljavo. Kako si vi to razlagate? Zakaj je toliko razredov že v karantenah, so učitelji zadostno precepljeni?

Smo v situaciji, ki zahteva vso našo moč za dobro skupnosti. Čas je, da vklopimo vso zdravo pamet, ki jo premoremo, in premagamo sebičnost, strahove in frustracije. Karkoli smo kot družba delali, je pripeljalo do tega, da se danes covidna situacija vztrajno slabša. Največji razlog za to je prenizka precepljenost, ki je posledica pomanjkanja dobrih in zanesljivih informacij. Res je, da je že veliko učencev v karanteni, kar je škoda. Če bi bili vsi okrog njih cepljeni, do tega ne bi prišlo.

Preseneča me, da je kar nekaj učiteljev necepljenih. Sploh tisti, ki v javnosti širijo čudaške teorije zarote. Kaj potem učijo naše otroke? Jaz v šoli ne bi hotel takih učiteljev. Na srečo so ti v manjšini, večina učiteljev je cepljenih in...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh