Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posledice niso nedolžne

Za vas piše:
Boštjan Debevec
Objava: 29. 04. 2024 / 07:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.04.2024 / 11:18
Posledice niso nedolžne
Boštjan Debevec. FOTO: Vid Ponikvar / Sportida

Posledice niso nedolžne

V nedeljo, 9. junija, bodo evropske volitve, isti dan pa bodo še trije referendumi. Med drugim se bomo odločali tudi o tem, ali naj bo (zdaj prepovedana droga) konoplja prosto dostopna.

Referendum so izglasovali poslanci koalicije, kljub temu da je Nacionalni inštitut za javno zdravje že večkrat jasno povedal, da legalizacija privede do večje uporabe. To so pokazale mednarodne raziskave.

Razširjenost konoplje med našo mladino je že zdaj precej nad evropskim povprečjem, predvsem pa strokovnjake skrbijo vedno hujše posledice, ki jih uživanje povzroča.

Osebno poznam nekaj ljudi, ki so zaradi kajenja konoplje doživeli hude telesne in psihične reakcije. »Abstinenčna kriza je bila zelo boleča, doživljal sem tudi močne napade panike in tesnobe, ki jih nikomur ne privoščim. Napadi so bili tako močni, da sem nekajkrat pristal na urgenci,« nam je zaupal Peter, ki se je s pomočjo punce rešil iz meglenega brezna omame.

Pride čas, ko se vplivne družbene skupine odločijo, da bi uveljavile svojo idejo. S pomočjo medijev, denarja in politične moči jim je pot velikokrat olajšana. Toda na srečo obstaja med ljudmi tudi še veliko »zdrave kmečke pameti«. O...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh