Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posvetitev – zaupitev

Za vas piše:
Patricija Kavčič
Objava: 10. 08. 2022 / 13:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2022 / 14:26
Posvetitev – zaupitev
Patricija Kavčič. FOTO: osebni arhiv

Posvetitev – zaupitev

»Ko se posvetiš Mariji, si ves njen … ona pa vsa tvoja!« sem si rahlo negotova zabeležila v šestem dnevu priprave na posvetitev Mariji. Navdihujoče in opogumljajoče je poslušati in brati pričevanja o milostih, ki jih izprosi Marija. Sploh se ne bojim, da bi jih kdaj zmanjkalo!

Marijina priprošnja nas med drugim posebej ščiti pred hudim. Sv. Ludvik Montfortski je trdil, da bi nebeška mati raje poslala celo vojsko angelov k enemu samemu človeku, ki zaupa vanjo, kot da bi se mu kaj hudega zgodilo. Pogoj je torej le eden – zaupati vanjo. Zveni preprosto, pa vendar vemo, da v resnici pogosto ni. Čeprav si dopovedujemo, da bo Marijina pot reševanja naših težav in stisk neprimerljivo boljša, kot bi bila naša, se nam rado zgodi, da vzamemo stvari nazaj v svoje roke. Za vsak primer!

Sv. papež Janez Pavel II. je priporočal ne le posvetitev, pač pa kar »zaupitev« Mariji – posvetitev z velikim zaupanjem.

Vendar življenje z Marijo brez resničnega zaupanja ni mogoče. Posvetitev deluje po dobrem starem principu »vse ali nič«. No, še dobro, da je Bog usmiljen in potrpežljiv, Marija pa tudi. Pa vendar me ne navdaja s čudenjem in občudovanjem zgolj Marijina mo(go)čna priprošnja, pač pa skoraj toliko tudi vsak, ki neomajno...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh