Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Povabilo z vrtnico

Za vas piše:
Urška Kolenc
Objava: 10. 01. 2024 / 08:03
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2024 / 12:04
Povabilo z vrtnico
br. Miro Pavšek. FOTO: Urška Kolenc

Povabilo z vrtnico

Brat Miro Pavšek si je želel imeti otroke in se zavedal težav z branjem in javnim nastopanjem; a čutil je nemir, Jezus ga je vabil.

Brat Miro Pavšek živi v skupnosti kapucinov v Vipavskem Križu. V tamkajšnji župniji opravlja službo kaplana, je samostanski ekonom in duhovni asistent ene od skavtskih vej. Pred sedmimi leti je dal večne zaobljube, pred petimi pa prejel mašniško posvečenje.

Kot pripoveduje, izhaja iz tradicionalne katoliške družine. Sošolci so mu večkrat »očitali«, da je zelo pobožen. »Staršem je vera veliko pomenila, nekaj časa so bili dejavni v skupnosti Marijino delo. Večkrat na teden smo šli skupaj k maši.«

»Rad bi bil ati«

Ko so ga med odraščanjem spraševali, kaj bi rad postal, ko odraste, je bil njegov odgovor: »Rad bi bil ati.« Želja po lastni družini se je nato le še krepila. Hkrati je v osmem razredu začel resneje razmišljati o možnosti, da postane duhovnik. Zavedal pa se je, da mu učenje povzroča veliko napora.

»V šoli mi ni šlo, enke in dvojke so bile moje prijateljice. Misel na študij mi je predstavljala velik problem. Druga težk...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh