Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Povedati drugače

Za vas piše:
Vilma Siter
Objava: 11. 07. 2023 / 11:10
Oznake: Družba, Odnosi
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.07.2023 / 11:44
Povedati drugače
Vilma Siter. FOTO: Tatjana Splichal

Povedati drugače

V teh dneh se večkrat soočam s potrebo po spodbudi. Gre za moj posebni status čakanja na operacijo kolka zaradi obrabe. To prinaša precej drugačno dinamiko v najin odnos, saj mora mož narediti veliko več korakov in postoriti stvari, ki sem jih sicer mimogrede opravila sama.

Zgodi se, da od njega pričakujem več, kot zmore. Včasih me popade jeza, ker ni tako, kot sem bila vajena. Navade in pričakovanja so zahtevna stvar. Za oba!

Zavem se, da zopet na novo postavljava najino edinost. Pri tem ima vsak svoj delež in večkrat se vprašam, kakšen je moj. Žal se o tem največkrat sprašujem šele potem, ko ozavestim svojo jezo, nerganje in neizpolnjena pričakovanja. Bližal se je dan, ko se je mož odpravljal na zaključek Jakobove poti od Brezij do Sv. Višarij. Vedela sem, da bo v dneh, ko bo odsoten, vse na meni. Že pred časom mi je obljubil, da bo uredil namakalni sistem za najin majhen vrt, pa se to kar ni zgodilo. Dva dni pred odhodom mi je bilo jasno, da je zamujena vsaka možnost za izvedbo tega projekta.

Kako naj zdaj gradim najino edinost? Vedela sem, da mu ne bo pomagalo pri hoji, če se bova poslovila v jezi. V molitvi sem prosila Boga za pomoč in kmalu dojela, da sem še vedno jaz njegova pomočnica, čeprav sedaj v večji meri on opravlja ra...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh