Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Povezuje in odpira nečemu novemu

Za vas piše:
Jana Podjavoršek
Objava: 05. 06. 2024 / 08:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2024 / 15:48
Povezuje in odpira nečemu novemu
Jana Podjavoršek. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Povezuje in odpira nečemu novemu

Živimo v času, ko se zdi, da dana beseda ne velja in nima moči, in znašli smo se na prepihu interesov enih in drugih, ki ne povezujejo, ampak razdvajajo.

Morda smo se celo zalotili sredi malodušja, da si ni več niti vredno prizadevati za dobro, ker itak vse drvi v propad. Vendar ni tako, saj sredi vsega, kar se nam dogaja, Bog ostaja zvest in nas ne pušča samih, preprosto ostaja z nami v iskrivem nasmehu otroka, toplini besede, ki ogreje, in spodbudi, v bolni mami, ki že več mesecev ostaja nepokretna in s hvaležnostjo vsak dan znova sprejema pomoč v najbolj vsakdanjih stvareh. Ostaja blizu po iskrenem pogovoru z znanko, ki mi prihaja naproti in mi ponuja roko, ali celo po mojih najbližjih, le da včasih v svoji krhkosti in nemoči nastopijo tako odrezavo in odločno, da se raje umaknem.

V mesecu juniju pa je pred nami kot svetilnik praznik Srca Jezusovega, ki v ljubezni ne skopari, ampak razsipava, ki ne zbira in poseduje, ampak razdaja, ki ne obupa nad nikomer, ampak potrpežljivo čaka, ki ne zavida, ampak se veseli in tudi sredi viharjev življenja ostaja trdna opora, neusahljiv izvir žive vode. Dan kasneje stopi v ospredje še...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh