Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pozdravljen, srebrnomašnik Damjan Prošt!

Za vas piše:
Mateja Kos
Objava: 03. 07. 2024 / 13:53
Oznake: Duhovnik, Maša
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.07.2024 / 13:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pozdravljen, srebrnomašnik Damjan Prošt!
FOTO: Mateja Kos

Pozdravljen, srebrnomašnik Damjan Prošt!

V župniji Šentjurij-Podkum je bil 30. 6. 2024 prav poseben praznik. Po petindvajsetih letih so župljani skupaj z župnijskim upraviteljem gospodom župnikom Janezom Jasencem, z velikim veseljem sprejeli domačina gospoda župnika Damijana Prošta, ki je daroval zahvalno sveto mašo ob svojem srebrnem jubileju.

Vodilo njegovega duhovniškega poslanstva je »Gospod je moj pastir«. Svoje delo kot duhovnik jemlje zelo resno. Živimo v časih, ko so duhovniki zelo potrebni, bolj kot kadar koli. Kot duhovnik mora biti vedno na voljo ljudem, a ve, da si mora vzeti čas tudi zase. Mladost je preživel na kmetiji, kamor se rad vrača in tudi pomaga, kadar je potrebno. Pred 25 leti je obhajal svojo novo mašo v farni cerkvi svetega Jurija na Podkumu. Trenutno je na Gorenjskem kjer je župnik v župniji Selca.

FOTO: Mateja Kos

Praznovanje v domači župniji, s katere izhaja, se je začelo z zahvalno sveto mašo ob 15. uri. Pri tem so se mu pridružili tudi duhovniki, ki so nekoč vodili to župnijo ali pa so povezani s sodelovanjem v duhovniškem poklicu. Župnijski zbor je polepšal praznovanje s petjem, saj je bil to praznik celotne župnije. Po končani slovesnosti, pa je bila pred cerkvijo tudi pogostitev, kot se za tak praznik spodobi. Mladinci in člani župnijskega pastoralnega sveta so poskrbeli za razdelitev prigrizkov in peciva, ki so ga pripravila gospodinje.

FOTO: Mateja Kos

Župnija mu je ob koncu slovesne maše zaželela še veliko blagoslova na njegovi nadaljnji duhovniški poti. Zahvalilo se je tudi staršem, da so ga vzgojili v veri in podprli pri odločitvi, ko se je odločil za duhovniški poklic.

Kupi v trgovini

birma
Gangster ali duhovnik?
Za mladino
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh