Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznik veselja in upanja

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 04. 04. 2023 / 10:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2023 / 12:20
Praznik veselja in upanja
Ana Rupar. FOTO: Osebni arhiv

Praznik veselja in upanja

Naše življenje se ne začne z rojstvom, temveč s spočetjem. Tega obdobja življenja se ne spomnimo, o njem pripoveduje prisrčna otroška slikanica Moj angel plava z menoj.

Dojenček raste pod maminim srcem, plava v porodni vodi in klepeta s svojim angelom. Ta ga počasi pripravlja na novo življenje, ki ga čaka po prehodu skozi tunel. Dete, ki pozna le temo in bitje maminega srca, je prestrašeno. A angel mu obljubi: Ne boj se, čeprav me ne boš več videl, bom vedno s teboj.

Ob čudoviti zgodbici lahko potegnemo vzporednice z našim življenjem od rojstva do smrti. Verjetno vsi po malem občutimo vsaj negotovost, če ne celo strah pred koncem življenja. A s čudežem vseh čudežev je Jezus na velikonočno jutro dokazal, da to ni konec. S svojim trpljenjem, smrtjo in veličastnim vstajenjem je pokazal, da smrt nima zadnje besede. Z odrešenjem nam je odprl vrata v večno življenje. Odvaljen kamen in prazna grobna votlina sta jasno znamenje, da je grob le predor v novo življenje. Jezus pa nas miri, naj se ne bojimo, in nam obljublja, da bo vedno z nami.

Velika noč, praznik upanja in veselja, konec življenja spremeni v življenje brez konca. Mar ni to...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh