Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pred mejnimi prehodi s Hrvaško večkilometrske kolone

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 31. 07. 2021 / 09:49
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.07.2021 / 15:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pred mejnimi prehodi s Hrvaško večkilometrske kolone
Zastoj pred Gruškovjem je dolg šest kilometrov FOTO: Anže Malovrh/STA

Pred mejnimi prehodi s Hrvaško večkilometrske kolone

Na številnih mejnih prehodih s Hrvaško danes nastajajo dolge kolone vozil in za prestop meje je treba čakati tudi več kot dve uri.

Kot poroča STA, je zastoj pred Obrežjem v današnjem jutru dolg 10 kilometrov, pred Gruškovjem pa šest kilometrov. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je na dolenjski avtocesti med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški kolona vozil dolga pet kilometrov, prav tako tudi na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji zastoj dolg šest kilometrov. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce, na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji pa vozila stojijo v 12-kilometrski koloni. Predor v smeri proti Sloveniji občasno zapirajo. Zastoj je tudi na glavni cesti Tržič-Ljubelj pred predorom Ljubelj, tudi ljubeljski predor zaradi kontrole na avstrijski strani občasno zapirajo.

Karavanški in ljubeljski predor v smeri proti Sloveniji občasno zapirajo.

Za prehod meje s Hrvaško so na številnih mejnih prehodih daljše čakalne dobe za izstop iz Slovenije, na nekaterih tudi pri vstopu v državo. Vozniki za izstop več kot dve uri čakajo na prehodih Obrežje, Jelšane, Dobovec, Dragonja in Gruškovje. Na prehodu Gruškovje je čakalna doba za vstop v državo več kot dve uri, na prehodu Dragonja do dve uri, na Obrežju pa ena ura.

Prometno-informacijski center voznikom svetuje vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov, saj se s tem skrajšajo postopki na meji in posledično tudi čakalne dobe.

Ta konec tedna je eden prometno najbolj obremenjenih v poletni turistični sezoni. Že včeraj je bilo treba za izstop iz države na nekaterih mejnih prehodih čakati več kot dve uri. Prometno-informacijski center voznike opozarja, da bo do ponedeljka promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan in da bodo čakalne dobe na mejnih prehodih veliko daljše od običajnih. 

Voznikom svetujejo, naj temeljito preverijo stanje na cestah in mejnih prehodih, preden se odpravijo na pot. Priporočajo uporabo manj obremenjenih prehodov in vnaprejšnjo pripravo vseh dokumentov, saj se s tem skrajšajo postopki na meji in posledično tudi čakalne dobe.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh