Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavti za starše pripravljajo predavanja o zdravem življenjskem slogu

Za vas piše:
K. K. Č.
Objava: 04. 04. 2024 / 12:14
Oznake: Starši, Zdravje, Skavti
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.04.2024 / 13:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavti za starše pripravljajo predavanja o zdravem življenjskem slogu
Predavanja o zdravem življenjskem slogu so namenjena vsem staršem in so brezplačna. FOTO: Vid Ponikvar / Sportida

Skavti za starše pripravljajo predavanja o zdravem življenjskem slogu

Skavti v aprilu pripravljajo sklop brezplačnih predavanj o zdravem življenjskem slogu, ki so namenjena staršem. Brezplačno se jih lahko preko spleta udeležijo tri srede zapored ob 20. uri.

Vodili jih bodo strokovnjaki partnerskih organizacij, ki imajo na področju zdravja in dobrega počutja dolgoletne izkušnje.

Oblikovanje samopodobe in doživljanja lastne vrednosti v digitalni družbi

Prvo predavanje bo v sredo, 10. aprila 2024, ob 20. uri, in nosi naslov Oblikovanje samopodobe in doživljanja lastne vrednosti v digitalni družbi.

Mateja Podmenik, sodelavka Inštituta Integrum, pedagoginja, žena in mama, bo spregovorila o tem kateri dejavniki v največji meri vplivajo na grajenje naše samopodobe in lastne vrednosti. Osvetlila bo tudi kako otroci gradijo samopodobo med odraščanjem v svetu, kjer se digitalnim vsebinam praktično ne moremo izogniti. Da bomo otroku lahko v dober zgled, moramo najprej poznati svoje moči in šibkosti ter jim stati ob strani, ko bodo raziskovali svoje.

Čudežna tabletka za telesno in duševno zdravje: gibanje!

Drugo predavanje bo sledilo v sredo, 17. april 2024, ob 20. uri, z naslovom Čudežna tabletka za telesno in duševno zdravje: gibanje!

Gregor Starc, izredni profesor na Fakulteti za šport, vodja nacionalnega sistema SLOfit, mož in oče, bo na podlagi raziskav predstavil, kako pomembno je gibanje za razvoj otroških možganov in ohranjanje zdravja v kasnejši dobi. Predstavil bo igre in ideje za aktivno preživljanje časa z otroci, ki krepi njihov razvoj. Na kratko se dotaknil tudi prihajajoče reforme šolstva in pogleda strokovnjakov s področja športa.

Trije strokovnjaki bodo spregovorili o zdravju mladih. FOTO: Arhiv ZSKSS

Skavt v digitalni džungli: spletno nasilje

Tretje in zadnje predavanje pa bo v sredo sreda, 24. april 2024, ob 20. uri in nosi naslov Skavt v digitalni džungli: spletno nasilje.

Mija Repenšek, magistrica družinskih in partnerskih študij ter terapevtka stažistka pri Centru Logout, pri svojem delu raziskuje zasvojenosti in nevarne rabe telefona, socialnih omrežij in pornografije. Osvetlila bo različne oblike spletnega nasilja, vključno z žaljivimi komentarji, nadlegovanjem in neprimernimi vsebinami, ter kako jih prepoznati v življenju otrok. Razpravljala bo tudi o znakih, ki lahko nakazujejo, da je otrok žrtev spletnega nasilja ali celo aktivni izvajalec in kako lahko starši ustrezno ukrepajo in nudijo podporo.

Prijavite se lahko TUKAJ.

Kupi v trgovini

Živahen otrok (26224)
Figure Willow Tree
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh