Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledniki obiskali Družino, nadškofa Zoreta, Janšo in Pahorja

Za vas piše:
T. M., M. M.
Objava: 06. 01. 2022 / 13:46
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2022 / 07:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koledniki obiskali Družino, nadškofa Zoreta, Janšo in Pahorja
FOTO: Boštjan Debevec

Koledniki obiskali Družino, nadškofa Zoreta, Janšo in Pahorja

Na današnji praznik Gospodovega razglašenja smo se tudi na Družini razveselili obiska kolednikov. Poleg Družine pa je skupina kolednikov iz župnije Zreče skupaj s predstavniki Misijonskega središča Slovenije danes obiskala tudi ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta, predsednika vlada Janeza Janšo in predsednika države Boruta Pahorja.

Koledniki so si v Galeriji Družina ogledali razstavo jaslic, z nekaj besedami pa je svoje delo predstavila še dr. Sabina Šegula. Odgovorni urednik Družine Boštjan Debevec se je v imenu zaposlenih (ki so zbrali tudi nekaj darov za trikraljevsko akcijo), kolednikom zahvalil za njihov obisk in blagoslov ter jim zaželel uspeha pri zbiranju sredstev za slovenske misijonarje.

 FOTO: Boštjan Debevec

Koledniki pri ljubljanskem nadškofu Zoretu. FOTO: Misijonsko središče Slovenije

Janševa zahvala misijonarjem

Predsednik vlade Janez Janša se je kolednikom zahvalil za obisk in za ohranjanje tega slovenskega krščanskega običaja ter za to, da s koledniško akcijo pomagajo pomoči potrebnim. Ob tem se je zahvalil slovenskim misijonarjem, ki so v stoletjih po celem svetu ne samo širili krščanstvo, ampak tudi pomagali ljudem, kar počnejo še danes, ter Misijonskemu središču Slovenije, ki s svojim delom finančno podpira delo slovenskih misijonarjev.

»To, kar je Pedro Opeka naredil na Madagaskarju, izpričuje to, da se da. Njegovo delo poznajo mnogi voditelji po Evropi in svetu. Prav tako po celem svetu cenijo delo drugih slovenskih misijonarjev,« je na Twitterju zapisal premier.

Pahor: »Prinašate upanje«

Predsednik republike je mladim odposlancem miru in solidarnosti zaželel vse dobro v novem letu in se jim zahvalil za obisk. Dejal je, da ljudem prinašajo upanje, da bomo tudi to zdravstveno krizo premagali skupaj, kar je zelo pomembno za prihodnost sleherne skupnosti, saj je sedaj čas, ko moramo pokazati svoje najboljše značajske vrline.

Predsednik se je kolednikom zahvalil, ker ohranjajo koledništvo, misijonarjem pa dejal – tudi z mislijo na svoje dolgoletno osebno sodelovanje z misijonarjem Petrom Opeko – da so ambasadorji našega dobrega imena.

Koledniki in predstavniki Misijonskega središča Slovenije so se predsedniku republike zahvalili za vse, kar naredi, da pomaga ljudem v domovini in po svetu.

Koledniki v Državnem zboru. FOTO: Misijonsko središče Slovenije


Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh