Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prelomen dosežek kirurgov, pri katerem je sodeloval nekdanji skavtski načelnik

Za vas piše:
A. R.
Objava: 13. 01. 2023 / 13:54
Oznake: Slovenija, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.01.2023 / 14:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Prelomen dosežek kirurgov, pri katerem je sodeloval nekdanji skavtski načelnik
Ekipa iz operacijske dvorane: David Vozlič, Maja Petrovčič, Mojca Knez, Snežana Žarković in Žiga Kovačič. FOTO: FB UKC LJ

Prelomen dosežek kirurgov, pri katerem je sodeloval nekdanji skavtski načelnik

Maksilofacialni kirurgi kliničnega centra v Ljubljani so decembra lani prvič v Sloveniji in tudi širše v tem delu Evrope operirali pacientko s hudo skeletno čeljustno nepravilnostjo z uporabo individualnih implantatov in vodil. Gre za prelomen dosežek, so sporočili iz UKC Ljubljana, med kirurgi pa je bil tudi nekdanji načelnik ZSKSS Žiga Kovačič.

Poseg na pacientki, pri katerem so opravili premik obeh čeljusti za popravo skeletne nepravilnosti, so izvedli trije kirurgi, Mojca Knez, David Vozlič ter Žiga Kovačič, sicer tudi skavt in nekdanji načelnik ZSKSS.

Trije kirurgi so zadnja tri leta posvetili razvoju in napredku ortognatske kirurgije v Sloveniji. Izobraževali so se pri največjih svetovnih strokovnjakih v tujini in uspeli premakniti meje ortognatske kirurgije v smislu krajšega operativnega časa, zmanjšanja pooperativnih zapletov in izboljšanja estetskega rezultata. Z aktualnim posegom so se približali standardom najboljših ortognatskih centrov v svetu, navajajo Interno, internem časopisu UKC Ljubljana.


Poleg ureditve ugriza, kar je bila paradigma pred desetimi leti, ortognatska kirurgija pacientom omogoča tudi ustrezne obrazne »poteze« in položaj aerodigestivnega trakta. S tem se pacientu omogočijo normalno prehranjevanje, govor in dihanje. Rezultat pomembno vpliva tudi na samopodobo in samozavest, ki sta pomembni komponenti duševnega zdravja vsakega posameznika.

Kupi v trgovini

Danielov post
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh