Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Premestitve duhovnikov v Nadškofiji Maribor: Kdo odhaja kam?

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 13. 07. 2023 / 11:28
Oznake: Duhovnik, Župnija
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2023 / 13:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Premestitve duhovnikov v Nadškofiji Maribor: Kdo odhaja kam?
FOTO: Tatjana Splichal

Premestitve duhovnikov v Nadškofiji Maribor: Kdo odhaja kam?

Vsako leto v poletnem času slovenske škofije objavijo sezname premestitev duhovnikov, ki zlasti v župnijski in cerkveni javnosti vzbudijo precej pozornosti. Objavljamo seznam premestitev za leto 2023 v Nadškofiji Maribor.

Janko BABIČ je imenovan za duhovnega pomočnika v župniji Št. Ilj v Slovenskih goricah – 1. 8.

Ernest BERLOŽNIK, župnik sodelavec v pastoralni zvezi župnij Slovenj Gradec, se je iz zdravstvenih razlogov odpovedal tej službi in ostaja duhovni pomočnik v župnijah te pastoralne zveze – 1. 8.

Mag. Franček BERTOLINI, župnik župnije Maribor – Sv. Rešnje telo in škofijski ekonom, je imenovan za soupravitelja župnij Maribor – Brezje, Maribor – Tezno in Sv. Miklavž ob Dravi – 1. 8.

Kristian BOŠAK, stalni diakon v župniji Maribor – Sv. Magdalena, je razrešen te službe in imenovan za stalnega diakona v župniji Maribor – Sv. Rešnje telo – 1. 8.

Vilibald BRGLEZ, župnik v Jarenini, je iz zdravstvenih razlogov razrešen župniške službe in je stopil v pokoj. Biva v Domu starejših Idila, Vukovski dol 30, Jarenina – 1. 8.

P. Toni BRINJOVC OFM Conv. je imenovan za župnika moderatorja na Ptujski Gori ter za rektorja ptujskogorske bazilike – 1. 8.

Preberite tudi: Kako poteka postopek premestitve duhovnika

Milan ČIVRE, stalni diakon v župniji Maribor – Sv. Križ, je imenovan za stalnega diakona tudi v župniji Sv. Peter pri Mariboru in za sodelavca Nadškofijske karitas pri skrbi za izredne delivce sv. obhajila – 1. 8.

Marko DREVENŠEK, župnik na Muti in soupravitelj župnij Pernice, Sv. Jernej nad Muto in Trbonje, je razrešen teh služb in imenovan za župnika sodelavca v župnijah pastoralne zveze Slovenj Gradec – 1. 8.

Marijan FESEL, župnik na Hajdini in dekan, je imenovan za soupravitelja župnije Št. Janž na Dravskem Polju – 1. 8.

Klemen GARTNER, novomašnik, je imenovan za kaplana v Vikariatu bl. A. M. Slomška, za profesorja predmeta Vera in kultura na Škofijski gimnaziji AMS ter za duhovnega pomočnika v župniji Maribor – Pobrežje – 1. 8.

Feliks GOLOB SDB, duhovni pomočnik v župniji Maribor – Sv. Janez Bosko, je razrešen te službe in odhaja na novo služeno mesto v ljubljanski nadškofiji – 1. 8.

P. Danilo HOLC OFM Conv. župnik na Ptujski Gori ter za rektor ptujskogorske bazilike, je razrešen obeh omenjenih služb in bo prevzel službo znotraj minoritske province – 1. 8.

Rudolf KOŽELNIK, župnik v Št. Janžu na Dravskem Polju, je razrešen župniške službe in je upokojen. Kot upokojeni župnik bo bival v župnišču v omenjeni župniji – 1. 8.

P. Janez KURBUS OFM Conv. je imenovan za duhovnega pomočnika na Ptujski Gori – 1. 8.

Tadej LEGNAR, dekan dekanije Radlje – Vuzenica, je imenovan za soupravitelja župnije Trbonje – 1. 8.

Primož LORBEK, upravitelj študentske župnije in kaplan na Hajdini, je imenovan za kaplana tudi v župniji Št. Janž na Dravskem polju – 1. 8.

P. Andrej MOHORČIČ OFM Conv. je imenovan za župnika sodelavca na Ptujski Gori – 1. 8.

Igor I. NOVAK, župnik v Št. Ilju v Slov. goricah in dekan, je razrešen souprave župnij Sv. Jakob v Slovenskih Goricah, Sv. Jožef Delavec – Pesnica in Sv. Marjeta ob Pesnici; hkrati je razrešen službe vikarja namestnika v župniji Jarenina. Istočasno je imenovan za referenta za ekumenizem in za duhovnega voditelja Kolpingove zveze – 1. 8.

Janko STRAŠEK, stolni kanonik in župnik v Cirkovcah, je razrešen službe vikarja namestnika v župniji Št. Janž na Dravskem Polju – 1. 8.

Jože POVH, župnik župnije Maribor – Tezno ter soupravitelj župnij Maribor – Brezje ter Sv. Miklavž ob Dravi ter duhovni voditelj Kolpingove zveze je razrešen vseh omenjenih pastoralnih obveznosti in odhaja na sobotno leto v samostan v Stični ­– 1. 8.

Simon POTNIK, župnik moderator v župnijah pastoralne zveze Slovenj Gradec, je imenovan za soupravitelja župnij Muta, Pernice in Sv. Jernej nad Muto – 1. 8.

P. Vladimir Rufin PREDIKAKA OFM Conv. je imenovan za sodelavca župnijskega upravitelja v župniji Sv. Vid pri Ptuju – 1. 8.

Marijan ROLA, župnik pri Sv. Benediktu v Slov. goricah in dekan, je razrešen souuprave župnije Sv. Anton v Slovenskih goricah – 1. 8.

Damjan TIKVIČ duhovni pomočnik v Makolah, Slovenski Bistrici in pri Sv. Venčeslu, je razrešen omenjenih služb in imenovan za župnijskega upravitelja pri Sv. Antonu v Slovenskih goricah – 1. 8.

Sebastijan TIŠLER, kaplan v župnijah Maribor – Pobrežje in Maribor – Tezno, je razrešen kaplanske službe v župniji Maribor – Pobrežje – 1. 8.

Marko VERŠIČ, duhovni pomočnik v župnijah Sv. Jakob v Slovenskih goricah in Jarenina, je imenovan za župnika pri Sv. Jakobu v Slovenskih goricah in za soupravitelja župnij Jarenina, Sv. Marjeta ob Pesnici in Sv. Jožef Delavec - Pesnica – 1. 8.

P. Marjan VOGRIN OFM Conv. gvardijan minoritskega samostana na Ptujski Gori, je razrešen službe na Ptujski gori in odhaja v samostan sv. Petra in Pavla na Ptuju – 1. 8.

Kupi v trgovini

Razprodano
CD-99 - Duhovnik, pastir in voditelj župnijskega občestva
Cerkveni dokumenti
4,53€
Nalaganje
Nazaj na vrh