Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Presenečenje kranjskih šolarjev za brata Prevc

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 22. 02. 2022 / 11:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2022 / 11:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Presenečenje kranjskih šolarjev za brata Prevc
Peter in Cene Prevc na sprejemu v Kranju. FOTO: Facebook MOK

Presenečenje kranjskih šolarjev za brata Prevc

Potem ko so v minulih dneh po različnih koncih Slovenije potekali sprejemi slovenskih olimpijcev, bo danes v Kranji Gori še zadnji sprejem.

V Kranjski Gori bodo danes prvič dobrodošli tudi navijači, pogoj PCT pa ni več obvezen, so sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije. Na odru v središču slovenske olimpijske vasice v Kranjski Gori se bodo predstavili srebrni smučar Žan Kranjec in preostali slovenski junaki Pekinga 2022. Prenos dogodka, ki se bo začel ob 18. uri, bo na svojih spletnih straneh neposredno predvajala nacionalna televizija.

Sprejeme za športnike, ki so v Pekingu zastopali slovenske barve, so v minulih dneh pripravili po različnih krajih. V Kranju so si tako minuli konec tedna od blizu ogledali zlato in srebrno kolajno, ki sta jo domov prinesla brata Prevc.

S Petrom Prevcem, ki nosi tako zlato kot srebrno medaljo, in Cenetom Prevcem, ki se je okitil s srebrom, so se veselili tudi kranjski osnovnošolci. Kot so danes objavili pri Mestni občini Kranj, so šolarji v zgolj enem dnevu prispevali več kot 200 risbic, ki so ob sprejemu krasile občinsko avlo.

Slovenski skakalci, ki so se v zgodovino vknjižili kot prvi dobitniki zlata na tekmi mešanih ekip v smučarskih skokih, so postali tudi del muzejske zbirke v Švici. Del njihove opreme bo namreč na ogled v olimpijskem muzeju v Lozani.

Urša Bogataj, Nika Križnar, Peter Prevc in Timi Zajc so se tako pridružili Tini Maze, Petri Majdič, Mitji Kuncu, Sari Isaković ter Janji Garnbret.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh